Provincie Friesland


---
File: 109720a.gif





---

PERSBERICHT

Nummer: 191 TR
Datum: 17 augustus 2010

Ferwerderadiel wint Anita Andriesen Prijs
voor Ruimtelijke Kwaliteit 2010

Gemeente Ferwerderadiel draagt al vele jaren de kwaliteit van het landschap en de dorpen in de gemeente zichtbaar een warm hart toe. Daarmee is zij de eerste winnaar van de Anita Andriesen Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Met de herstructurering van Burdaard en de Lytse Buorren in Marrum en ook de bouw van het woonzorgcentrum Offingaburg geeft de gemeente kwaliteit aan de omgeving.

Gedeputeerde Staten kennen de prijs toe op voordracht van een vakjury onder leiding van de Siebold Hartkamp, oud-burgemeester van Sneek. De jury koos Ferwerderadiel als winnaar uit de 17 inzendingen.

De winnaar wordt op de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit (15 september 2010) in het zonnetje gezet. De prijs is een feestelijke publieksmanifestatie die dit najaar in samenwerking met de winnaar wordt georganiseerd. Tijdens deze manifestatie worden de voorbeeldprojecten van Ferwerderadiel aan een groot publiek getoond.

De prijs is vernoemd naar de overleden gedeputeerde Anita Andriesen. Zij maakte zich in Fryslân sterk voor de verbetering van ruimtelijke kwaliteit.


---- --