KRO

KRO Puberruil Z@pp: Fanatieke schoonspringster Irene ruilt met zelfverzekerde Kes

Uitzenddatum: 15/09/2010

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. KRO Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

Kes is 11 jaar en komt uit 's Heerenberg. Kes heeft een sterke eigen mening en weet hoe ze haar zin moet krijgen. Op school verveelt Kes zich regelmatig, omdat alles te makkelijk voor haar is. Voor wat meer uitdaging krijgt ze thuis van haar oppas Engelse en Franse les. De ouders van Kes zijn gescheiden en haar moeder is veel aan het werk. Daarom heeft Kes meerdere oppassen. Elke avond kookt de oppas de gerechten van moeders eetrooster. Kes is een echt meisje-meisje. Samen met haar vriendinnen zit ze vaak op haar kamer. Ze vinden het dan leuk om elkaar op te maken, te MSN'en of zelfgeschreven liedjes te zingen. Kes wil later zangeres worden en zit daarom op zangles. Als de meiden samen zingen of een dansje doen is Kes duidelijk de leader.

Irene woont met haar ouders en zus in IJsselstein. Ze is ook 11 jaar en is vijf dagen in de week druk met haar passie: schoonspringen. Haar ouders brengen haar vier keer in de week naar de training en komen haar altijd aanmoedigen bij haar wedstrijden. Samen met een vriendin doet Irene ook aan synchroon springen, daarmee zijn ze eerste geworden op het NK. Irene speelt dwarsfluit en heeft elke week les, daarvoor moet ze van haar moeder veel oefenen. Daarnaast helpt Irene regelmatig bij een dierenasiel. Ze maakt de hokken schoon, geeft de konijnen en hamster eten en wast de schildpadjes. Met vriendinnen maakt Irene armbandjes en ondertussen roddelen ze lekker over anderen. Of ze springen op de trampoline, waar Irene haar salto's showt en geniet van alle aandacht.

Lukt het Kes om een salto van de duikplank te maken? En zal Irene de betrokkenheid van haar ouders missen? Of zingt ze alle zorgen van zich af.

KRO Puberruil Z@pp aflevering 2, woensdag 15 september om 17.00 uur op Z@pp/Ned. 3