Ingezonden persbericht


Vught, 14 september 2010

George Jautze commissaris bij Lips Capital Group

George Jautze treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Lips Capital Group. Na zijn vertrek bij ING Group en pensionering per 1 september richt Jautze zich nu onder andere op dit commissariaat bij Lips Capital Group. De RvC bestaat daarmee vanaf nu uit vier leden.

Ing. George J. Jautze (60) was voorheen CEO van ING Real Estate waar hij leiding gaf aan ING Real Estate Finance, ING Real Estate Development en ING Real Estate Investment Management. In die functie was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde reorganisatie van ING RE.

CFO Jan Hendriks van Lips Capital Group is zeer verheugd over de toetreding van Jautze. "Met zijn komst voegen we een kopstuk uit de vastgoedsector toe aan onze RvC. De grote kennis en ervaring van Jautze zijn voor Lips Capital Group een belangrijke toevoeging aan onze organisatie", aldus Jan Hendriks. De uitbreiding van de RvC waarborgt een evenwichtige verdeling van de invloed tussen bestuur, RvC en de aandeelhouders van Lips Capital Group. Jan Hendriks: "De komst van Jautze bevestigt dat corporate governance, transparantie en een goed ondernemingsbestuur topprioriteit hebben bij Lips Capital Group. Wij focussen ons op een heldere strategie waarbij een optimale woon-, werk- en winkelomgeving voor alle gebruikers van ons vastgoed voorop staat."

Voorzitter van de RvC van Lips Capital Group is prof. dr. Joop Bouma. In april 2010 zijn mr. Jan Boven en drs. Marjet van Zuijlen al toegetreden tot de RvC van Lips Capital Group, die daarmee nu compleet is.

Lips Capital Group richt zich als belegger en ontwikkelaar op vastgoed dat voldoet aan de wensen van gebruikers, waardoor het beter functioneert en uitstekend rendeert. Lips Capital Group bestaat uit de Business Units Lips R/E Investments, Lips Development en Lips Structured Finance.