Einstein, leven en werk


Dubbellezing over één van de grondleggers van de moderne natuurkunde

ROTTERDAM, 20100901 -- Albert Einstein (1879-1955) is een van de belangrijkste natuurkundigen uit de moderne geschiedenis en wordt gezien als één van de grondleggers van de moderne natuurkunde. Hoewel hij beroemd is geworden om zijn relativiteitstheorie, schreef hij tijdens zijn "wonderjaar" in 1905 enkele wetenschappelijke artikelen die de basis vormen van de natuurkunde zoals wij die nu kennen. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor zijn wetenschappelijke bijdrage aan het foto-elektrisch effect. rik Lagendijk behandelt in dit vier uur durende college (twee maal twee uur) het leven en werk van Einstein.

Einsteins vroege jeugd, belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen, zijn vertrek naar Amerika en zijn pacifistische instelling. Daarnaast besteedt Lagendijk ook ruim aandacht aan de cultuurhistorische context van begin 20e eeuw waarbinnen hij zijn algemene en speciale relativiteitstheorie ontwikkelde.

Dr. Erik Lagendijk studeerde wis- en natuurkunde in Leiden. Tussen 2001 en 2007 was hij opleidingsdirecteur aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen aan de Technische Universiteit Delft.

I.s.m. Home Academy

Wo 15 en wo 22 sept. 15.30-17.30 uur
EINSTEIN: LEVEN EN WERK (1 + 2)
Met: dr. Erik Lagendijk
Zaal CB-061 (v.h. B-3), Woudestein





Ingezonden persbericht