LeasePlan Belgium geeft meer dan 450.000 euro terug aan klanten


Open calculatie-formule zorgt voor transparantie in wagenkosten

ZAVENTEM, 20100915 -- LeasePlan, de Europese en Belgische marktleider in wagenpark- en voertuigbeheer, crediteert dit jaar 453.533 euro aan haar klanten die gebruik maken van de open calculatieformule, voor voertuigen waarvan de contracten in 2009 werden beëindigd. LeasePlan is de pionier van de open calculatie.

Open Calculatie is een formule waarbij de klant maandelijks een vast bedrag betaalt voor het beheer van zijn wagenpark. LeasePlan en de klant werken bij deze formule met een open boekhouding. De klant heeft hierdoor steeds inzicht in de totale kosten van zijn wagenpark. LeasePlan tracht die kosten bovendien zo laag mogelijk te houden. Op het einde van het leasecontract wordt een eindafrekening gemaakt waarbij de oorspronkelijk gebudgetteerde wagenkosten vergeleken worden met de werkelijke kosten. Het positieve verschil wordt integraal aan de klant terugbetaald, het negatieve verschil komt ten laste van LeasePlan.

LeasePlan garandeert dat de initieel bepaalde leasingprijs, de maximale prijs is die de klant zal betalen voor de totale ingeschatte kilometers. Presteert de wagen beter dan bij het afsluiten van het contract geschat (zowel in verkoop als in exploitatiekost), dan krijgt de klant dit via de eindafrekening gecrediteerd. In het geval het ingeschatte budget niet volstaat en er dus een "verlies" wordt gemaakt op de wagen (hetzij in verkoop, hetzij in exploitatiekost) dan valt de klant terug op zijn initieel ingeschatte maximale prijs, en is het verlies voor LeasePlan.

Volgens Michel Van den Broeck, Managing Director bij LeasePlan Belgium, is open calculatie een succesformule: "De volledige transparantie in combinatie met een uitgebreid dienstenpakket en de unieke eindafrekening doet veel bedrijven voor dit product kiezen."

LeasePlan heeft nu de eindafrekening gemaakt van alle wagens die in aanmerking komen en die tussen 1 januari 2009 en 31 december 2009 werden stopgezet. Michel Van den Broeck: "We zijn er in geslaagd om in het crisisjaar de kosten van de wagenparken zo laag mogelijk te houden. Het resultaat is een positief verschil van bijna een half miljoen euro (453.000 euro), dat wij integraal aan onze klanten teruggeven. Een mooie som die altijd van pas komt, en zeker in de huidige economische situatie."


Over LeasePlan Belgium
LeasePlan Belgium werd opgericht in 1972 en is een dochterbedrijf van LeasePlan Corporation. LeasePlan maakt deel uit van een groeiend internationaal netwerk van bedrijven werkzaam in het fleet- en voertuigenmanagement. Als pionier in leasing en wagenparkbeheer is de onderneming uitgegroeid tot marktleider in België met meer dan 50.000 voertuigen.

Profiel LeasePlan Corporation N.V.
LeasePlan bestaat uit een groeiend internationaal netwerk van ondernemingen die actief zijn in wagenpark- en voertuigbeheer, hoofdzakelijk via operationele leasing. Wereldwijd werken er circa 6.200 medewerkers bij LeasePlan. In totaal heeft de onderneming 1,4 miljoen voertuigen in beheer en een geconsolideerde leasecontractenportefeuille met een waarde van EUR 14,2 miljard. LeasePlan heeft sinds 1993 het statuut van algemene bank en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het bedrijf is eigendom van de Volkswagen Bank GmbH (50%) en Fleet Investments B.V. (50%), een investeringsbedrijf eigendom van de Duitse bankier Friedrich von Metzler,
LeasePlan streeft naar een leidende positie op alle belangrijke markten waarop het actief is. De onderneming maakt gebruik van haar positie als bancaire instelling door de diverse groepsactiviteiten op het gebied van financiering vanuit een centraal punt te ondersteunen. Euro Insurances, het eigen verzekeringsbedrijf van LeasePlan, ondersteunt de door de groepsmaatschappijen aangeboden verzekeringsoplossingen als onderdeel van de totale dienstverlening.





Ingezonden persbericht