Bewakingscameraspecialist MOBOTIX ziet omzet met 20% groeien


¤53,8 miljoen voor voorbije fiscaal jaar 2009/2010 (dat eindigde op 30 juni)

LANGMEIL, 20100915 -- MOBOTIX AG, ontwikkelaar en producent van hogeresolutie en netwerkgestuurde (IP) bewakingscamera's, heeft vandaag de bedrijfsresultaten voor het voorbije fiscaal jaar 2009/2010 (dat eindigde op 30 juni) aangekondigd. Ondanks de moeilijke globale economische situatie in die periode, is de MOBOTIX groep er in geslaagd om een omzetgroei van 20% te laten optekenen. In absolute cijfers is dit ¤53,8 miljoen (vorig jaar: ¤44,9 miljoen).

* Omzet: 53,8 miljoen euro
* Omzetgroei: 20 %
* Export ratio: 73 %
* EBIT: 12,1 miljoen euro
* EBIT in %: 22 %
* Netto winst (na belastingen): 8,4 miljoen euro
* Winst per aandeel: ¤1,89
De EBITDA groeide tot ¤14,1 miljoen (vorig jaar: ¤12 miljoen) met dezelfde EBITDA marge van ongeveer 26 %. Met ¤12,1 miljoen oversteeg de EBIT ook het resultaat van vorig jaar (¤10,6 miljoen), terwijl de EBIT-marge lichtjes daalde van 22,9 % tot 22,2 %. De nettowinst steeg tot ¤8,4 miljoen, wat dan weer resulteerde in een winst per aandeel van ¤1,89 (vorig jaar: ¤1,70).

De MOBOTIX Group heeft hiermee het financieel doel voor het fiscaal jaar 2009/2010 behaald, en stelt een dividend van ¤1,00 per aandeel voor.

Over Mobotix AG:
MOBOTIX AG is een op technologisch gebied toonaangevende, Europese aanbieder van digitale videobewakingssystemen met hoge resolutie en op netwerkbasis, evenals videomanagementsoftware en systeemtoebehoren. De onderneming, die in 1999 is opgericht, verkoopt haar producten overal ter wereld via distributeurs en bevoegde distributiepartners. Sinds juli 2006 is Mobotix ook vertegenwoordigd in de VS met een vestiging in New York.
Mobotix-camera's zijn digitale megapixelcamera's die aanzienlijk meer details registreren dan gewone analoge videobewakingscamera's. Dankzij de hoge beeldkwaliteit kan het aantal benodigde camera's sterk omlaag. Bovendien zorgen de stroomvoorziening via het netwerk en het onderhoudsvrije ontwerp van de camera's voor relatief lage systeemkosten. Door het decentrale Mobotix-concept met intelligente beeldverwerking in de camera worden netwerkuitval of bandbreedteschommelingen bij de registratie overbrugd. Voor de bediening wordt gratis en zonder licentie de professionele videomanagementsoftware MxControlCenter ter beschikking gesteld zonder beperking van het aantal camera's of gebruikers. De Mobotix-software biedt niet alleen een vlotte beeldweergave op het scherm van meerdere camera's, maar ook mogelijkheden voor nabewerking van beelden, correctie van lensvervormingen en tijdsynchroon zoeken naar gebeurtenissen via meerdere camera's.
Meer info op www.mobotix.com/dut_NL





Ingezonden persbericht