Bierbrouwer AB InBev organiseert wereldwijd 'Be(er) responsible day'


Campagne om verantwoorde consumptie te promoten

BREDA, 20100915 -- Bierbrouwer AB InBev organiseert vandaag voor de eerste keer `Be(er) Responsible Day'. Samen met haar medewerkers en klanten vraagt het bedrijf in meer dan 20 markten wereldwijd aandacht voor het belang van verantwoorde alcoholconsumptie. In West-Europa is het thema dat alcohol en verkeersdeelname niet samen gaan.

Carlos Brito, CEO van Anheuser-Busch InBev: "We brouwen onze bieren met de bedoeling dat onze consumenten hier op verantwoorde wijze van genieten. Vandaag zullen onze medewerkers wereldwijd deze boodschap verspreiden om ons commitment hierin te benadrukken. Ons bedrijf en onze verantwoorde consumptieprogramma's zijn onderdeel van de oplossing om alcoholmisbruik te voorkomen. Als 's werelds grootste bierbrouwer nemen we onze rol om een verantwoorde consumptie van onze producten te promoten zeer serieus".

Rol horecaondernemer

In Nederland zullen alle vertegenwoordigers vandaag in horecazaken gratis alcoholtesters aan ondernemers uitdelen en vragen om medewerking in het voorkomen dat mensen met teveel alcohol achter het stuur gaan zitten. "De horecaondernemer heeft een belangrijke rol in het voorkomen dat mensen dronken auto rijden. Vandaag vragen wij daarom hun hulp en verstrekken gratis alcoholtesters waarmee de uitbater klanten kan overtuigen of ze niet beter op een andere manier dan met de auto naar huis kunnen gaan", aldus commercieel directeur Remco Boerefijn. "Ook doen we vandaag een oproep aan al onze eigen medewerkers om als ambassadeur van verantwoorde consumptie op te treden, niet alleen in hun zakelijke maar ook persoonlijke netwerk."

Better World

AB InBev's inspanning om verantwoorde consumptie wereldwijde te promoten is één van de drie pijlers van het Better World programma van het bedrijf. De andere twee pijlers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn zorgvuldig omgaan met het milieu en een goede omgang met de gemeenschappen waarin het bedrijf opereert.

Zie voor meer informatie over Anheuser-Busch InBev en Better World: www.ab-inbev.com.





Ingezonden persbericht