Gemeente Hoogeveen

Wordt Hoogeveen Sportgemeente van het Jaar?

Op 15 september wordt bekend of de gemeente Hoogeveen Sportgemeente van het Jaar 2010 is. Tijdens het congres van de Vereniging Sport en gemeenten maakt de jury de winnaar bekend van deze verkiezing. Naast Hoogeveen zijn ook `s-Hertogenbosch, Leusden, Middelburg en Venlo in de race voor de titel.

Participatie

Over het thema van de verkiezing, `sportparticipatie', heeft de gemeente Hoogeveen een essay aangeleverd. Dit essay kunt u hier lezen. De laatste stap op weg naar de titel Sportgemeente van het Jaar 2010 was het maken van een korte film van de gemeente over het thema 'sportparticipatie'. In deze film komen onder andere het Bentinckspark, het actieplan Sport & Bewegen en verschillende evenementen in beeld. U kunt de film onderaan deze pagina bekijken.
De presentaties van de overige genomineerde gemeenten kunt u vanaf 1 september hier bekijken.

Werken aan optimaal sportklimaat

`We zijn blij dat we genomineerd zijn voor deze mooie prijs', zegt wethouder Klaas Smid. `Het geeft aan dat we op de goede weg zijn met sport in onze gemeente. Het is ook een compliment aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om sport mogelijk te maken. In de film die we gemaakt hebben, zie je de dynamiek die sport brengt in de samenleving. We willen iedereen de mogelijkheid bieden om te sporten. Daarom zorgen we voor goede en bereikbare voorzieningen en bieden we activiteiten op maat aan.'

Nieuwe website

Op de nieuwe website www.sportiefhoogeveen.nl is, naast nieuws, een overzicht te vinden van alle sportaanbieders en van sportactiviteiten in de gemeente.