Gemeente Oldebroek


Verkeersmaatregelen tijdens Schapenmarkt

Op woensdag 15 september a.s. is de jaarlijkse schapenmarkt in Oldebroek. Net zoals vorig jaar gaat de gemeente Oldebroek tijdens dit evenement een aantal verkeersmaatregelen instellen om ongewenste verkeerssituaties te voorkomen. Die maatregelen, zoals de parkeerverboden en de grote parkeerplaats, werkten de afgelopen jaren goed.

Parkeergelegenheid
Bezoekers die niet uit Oldebroek komen, kunnen hun auto parkeren op een grasland tussen de Zuiderzeestraatweg en de Bovenstraatweg. De ingang is naast de Zuiderzeestraatweg 219 (voormalige tandartsenpraktijk Casteren van Cattenburch). De uitgang is aan de Bovenstraatweg. De route naar deze parkeerplaats wordt met borden aangegeven. Bezoekers kunnen vervolgens via het fietspad Stouwdamsweg - Mheneweg-Zuid naar de schapenmarkt lopen.

Afsluiting wegen binnen bebouwde kom
Het terrein van de schapenmarkt wordt afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Zo wordt ongewenst verkeer op het terrein voorkomen. De gemeente zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden. Hulpdiensten kunnen het terrein wel bereiken.

Wegsleepregeling
In de gemeente Oldebroek geldt een wegsleepregeling. Dat betekent dat besloten kan worden om auto's die hinderlijk en/of gevaarlijk geparkeerd zijn weg te laten slepen. De kosten hiervoor worden bij de eigenaar van de auto in rekening gebracht. Speciale aandacht bij de schapenmarkt gaat dan ook uit naar die plaatsen waar een stop-, parkeer- of inrijverbod geldt.

Informatie
Met vragen over de verkeersmaatregelen tijdens de schapenmarkt kunt u terecht bij de afdeling Omgeving van de gemeente Oldebroek, telefoon (0525) 638 254 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638 254 end_of_the_skype_highlighting.