Gemeente Papendrecht

19 augustus 2010

Kaboutersport
Woensdag 15 september om 13.30 uur start Stichting Hattrick voor de tweede keer het project Kaboutersport in sporthal de Laaght in Papendrecht. Net als vorig jaar, kunnen leerlingen van de groepen 1 en 2 van de basisschool in acht weken tijd kennis maken met diverse takken van sport: hockey met kleine sticks, atletiek met kleurrijke materialen en tennis met korte rackets. Iedere week staan nieuwe sporten centraal. Bij veel animo wordt ook om 14.30 gestart. De laatste les is 10 november.

De organisatie heeft er voor gekozen zoveel mogelijk sporten aan te bieden waarvan ook verenigingen actief zijn in Papendrecht. Hierdoor kunnen de deelnemers na het project zelf een keuze maken welke sport hen het leukst lijkt om in verenigingsverband te beoefenen. De organisatie heeft waar mogelijk samenwerking gezocht met sportbonden en
-verenigingen.

Alle leerlingen van de groepen 1 en 2 hebben een folder met inschrijvingsformulier ontvangen. Ouders kunnen tot maandag 6 september online inschrijven via www.stichtinghattrick.nl. Kijk onder het kopje nieuws en klik op de link. Kies vervolgens de gemeente en vul het inschrijfformulier in.


***

Zomerseizoen zwembad De Hooght afgesloten met recordpoging Zondag 5 september 2010 wordt het buitenseizoen in zwembad De Hooght afgesloten met het traditionele hondenzwemmen. Wethouder Kees Koppenol geeft om 15.00 uur het startschot voor dit spetterende festijn in het ondiepe bad. Het bijzondere van deze (tiende) keer hondenzwemmen is, dat een recordpoging wordt gedaan om in het Guinness Book of Records te komen met de meeste witte Zwitserse herders in het water.

Het duurt tot 17.00 uur en ook honden van een ander ras zijn van harte welkom. De honden moeten aangelijnd zijn en mogen alleen mét baasje in het water.

Op de website www.papendrecht.nl/zwembad kunt u uw hond aanmelden en vindt u meer informatie.


***

Theater De Willem start losse verkoop
Nog even en dan begint het eerste seizoen in het nieuwe theatergebouw met ruim honderd prachtige voorstellingen. Sinds maandag 23 augustus kunt u kaarten kopen voor deze voorstellingen in de Ticketshop van het theater aan de Van der Palmstraat 4.

In de voorverkoop zijn er al heel wat kaarten aan abonnementhouders verkocht, maar voor bijna alle voorstellingen zijn nog plaatsen beschikbaar. Zo zijn er nog kaarten voor het blijspel Oranje Boven met Jon van Eerd, Het Groot Niet Te Vermijden, Hans Liberg, Rob de Nijs, Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, Frank Boeijen, Javier Guzman en zelfs voor het openingsconcert met Wibi Soerjadi. De Ticketshop is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 en 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens die uren zijn de medewerkers ook telefonisch bereikbaar: (078) 615 82 26.

Nieuw is ook de mogelijkheid om via de website kaarten te reserveren én gelijk af te rekenen. Op www.theaterdewillem.nl kan betaald worden met iDeal of creditcard. Op die manier bestelde kaarten worden binnen een week thuisbezorgd.


***

Vanaf 1 oktober meer gemak met de omgevingsvergunning Van een oude schuur een garage maken? Een dakkapel plaatsen? Een fabriek of bedrijfspand uitbreiden? Als u wilt bouwen of verbouwen, heeft u nu nog te maken met verschillende vergunningen voor wonen, ruimte en milieu. Met hun eigen criteria, procedures, ambtelijke loketten, afhandelingstermijnen, leges en toezichthouders. Vanaf 1 oktober 2010 verandert dit met de komst van de omgevingsvergunning.

Omgevingsvergunning
De omgevingsvergunning vervangt wel 25 vergunningen, waaronder de bouw-, kap- en milieuvergunning. Dit maakt het een stuk makkelijker voor de aanvrager van een vergunning.

Eén loket
`Wij maken het aanvragen van een vergunning zo eenvoudig en gemakkeljik mogelijk. De omgevingsvergunning helpt om het voor de aanvrager eenvoudiger te maken en helpt bij de vermindering van de regeldruk. De gemeente bereidt zich nu voor om het vanaf 1 oktober soepel te laten lopen', zegt Joke Reuwer verantwoordelijk wethouder voor de invoering van de omgevingsvergunning in Papendrecht. Als burger of ondernemer kunt u straks vanuit huis of kantoor de omgevingsvergunning aanvragen. U kunt terecht op Antwoord©, het digitale loket van de gemeente. Kijk daarvoor op www.papendrecht.nl. Natuurlijk bent u ook welkom in het gemeentehuis of kunt u bellen: 14 078.