Vliegtickets nog steeds niet duurder


Vooruitzichten na aswolk nog niet uitgekomen

AMSTELVEEN, 20100915 -- Ondanks de vooruitzichten van Britse deskundigen dat vliegtickets fors duurder worden na de aswolken, lijkt vooralsnog het tegendeel waar.

Vergelijkingsite Vliegticketcentrum.nl maakte een analyse van de terugkerende KLM werelddeal actie op 72 bestemmingen, voor reizen in respectievelijk het eerste kwartaal van 2010 en het eerste kwartaal van 2011. De meest recente prijzenactie van KLM startte vandaag. De vorige vond plaats in januari van dit jaar.

Hieruit blijkt dat de prijzen van de goedkoopste vliegtickets voor 2011 2% lager zijn dan in 2010. Vliegticketcentrum vergeleek zowel de actieprijzen als de prijzen voor aftrek van de korting. Beiden liggen 2% lager dan begin dit jaar. Dat betekent dus ook dat KLM niet aggressiever stunt dan aan het begin van dit jaar. Gemiddeld zijn de afprijzingen bijna 20%. Het marktaandeel van KLM is naar schatting 50%.

Uit deze cijfers zou je kunnen afleiden dat vliegen voor de gemiddelde passagier vooralsnog niet duurder is geworden, maar goedkoper. In april van dit jaar waarschuwde het Britse CEBR nog dat de prijzen nog dit jaar met zeker 5% zouden stijgen als gevolg van de aswolk en stijgende olieprijs. KLM voert echter al sinds het begin van de recessie een beleid met lagere tarieven en lijkt dat ook nu vol te houden.

Over Vliegticketcentrum
Vliegticketcentrum vergelijkt websites waar vliegtickets geboekt kunnen worden, zoals Vliegwinkel, KLM.nl en CheapTickets. Dit wordt ook wel meta-search genoemd. De vergeleken sites leveren samen nagenoeg het complete aanbod van vliegtickets .
Bezoekers kunnen op www.vliegticketcentrum.nl live zoekopdrachten plaatsen die bij 11 aanbieders worden uitgezet. Naast een prijzenoverzicht geeft Vliegticketcentrum service-informatie over bijvoorbeeld betaalmethoden, annuleringskosten, openingstijden,telefoontarieven e.d. en ook speciale acties.

Vliegticketcentrum