Ingezonden persbericht


Spectaculaire starthandeling aanleg glasvezel Twello

Woensdagmiddag 15 september aanstaande om 14.00 uur verricht burgemeester Jos Penninx een spectaculaire starthandeling voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Twello. Dit doet hij door een glasvezelkabel vanaf de gemeentegrens Twello in te blazen. De starthandeling vindt plaats ter hoogte van Burg. van der Feltzweg 122 te Twello.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Over Glashart
Glashart houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken in Nederland. Door de specifieke aanpak van projecten, waarbij een lokale benadering en service centraal staan, zijn goede successen behaald. Mede daardoor bieden diverse service providers via een open netwerk hun diensten aan consumenten en bedrijven aan. Glashart heeft de ambitie om glasvezel grootschalig in Nederland aan te leggen.

Rol gemeente
De rol van de gemeente in het glasvezelproject is dat zij dit een goed initiatief vindt en het praktisch ondersteunt. Dit door een adviserende en toezichthoudende rol op zich te nemen tijdens de aanleg. De gemeente Voorst gaat er op toezien dat de aanleg van het glasvezelnetwerk voldoet aan alle daarvoor geldende normen en dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Bijvoorbeeld door het met andere projecten te combineren waar de bestrating toch al voor opgebroken moet worden.

Meer informatie over glasvezel en Glashart is te vinden op www.glashart.nl/twello