Gemeente Lopik

Tuberculoseonderzoek in Lopik

Bij twee bewoners van locatie De Rietkraag in Lopik is afgelopen week open longtuberculose geconstateerd. Zij verblijven momenteel in het ziekenhuis en worden behandeld met medicijnen. Volgens de Tuberculosebestrijding is er op dit moment geen besmettingsgevaar.

De patiënten zijn ontdekt tijdens het lopende contactonderzoek dat is opgestart nadat er eerder dit jaar in juni bij twee bewoners open longtuberculose is ontdekt. Alle medebewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere mensen die nauw contact met deze patiënten hadden, zijn onder controle bij de Tuberculosebestrijding regio Utrecht. Bij al deze mensen is geen ziekte geconstateerd en zij zijn daarom ook niet besmettelijk voor anderen. De Tuberculosebestrijding is op dit moment een inventarisatie aan het maken van de personen, die tijdens de besmettelijke periode, nauw contact hebben gehad met de patiënten van afgelopen week. Hiervoor gaan zij de gangen na van de patiënten.

Meer informatie
Meer informatie over de gang van zaken en over tuberculose is te vinden op www.ggdmn.nl en op www.tuberculose.nl. Op www.ggdmn.nl vindt u ook een overzicht met veelgestelde vragen. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de Tuberculosebestrijding regio Utrecht, telefoonnummer 030 - 286 34 50.