Gemeente Oirschot

Ontwerp mee je eigen dorp

Oirschot, Monument in ât Groen. Maar hoe ziet ons dorp er over 20 jaar uit? Is het verenigingsleven nog hecht, of leven we als individuen naast elkaar? Staat ons mooie dorp vol met appartementen, of koesteren we onze prachtige boerderijen? Wie zijn onze bestuurders en wat zijn hun doelen?U denkt toch zeker ook met ons mee? Grijp dan deze kans en ontwerp mee je eigen dorp!

Â

Onze toekomst, jullie toekomst

Niemand kan in de toekomst kijken, maar we kunnen onszelf wel doelen stellen om te kijken of we ergens uit kunnen komen. Denk eens na hoe we omgaan met landbouw? Hoeveel nieuwe woningen gaan we bouwen en voor wie? Wat kunnen we doen om Oirschot toeristisch aantrekkelijk te houden? Is de vergrijzing een probleem of juist een kans? En is uitbreiding van de werkgelegenheid belangrijk voor Oirschot?

Â

We kunnen nog veel meer vragen bedenken, maar dat doen we liever samen met jullie. Een paar weken geleden schreven we in het Oirschots Weekjournaal dat de gemeente Oirschot gaat starten met het schrijven van een toekomstvisie. Maar we willen niet alleen informeren, we hebben jullie meningen, ideeën en wensen heel hard nodig! We willen straks een passend plan, wat aansluit bij de wensen en ideeën van onze inwoners. Van jullie dus!

Â

Het traject

Om te beginnen organiseren we komend najaar een aantal thema-avonden. Tijdens deze avonden staan de meningen van onze inwoners centraal. We verzamelen alle opmerkingen van deze avonden en gebruiken deze om te komen tot een plan, een visie, jullie visie. Een toekomstvisie Oirschot 2030.

Â

We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor de thema-avonden. Welke themaâs komen aan bod en wanneer? Uiteraard houden we jullie hierover op de hoogte: we hebben jullie straks hard nodig!

Â

Naast deze avonden vinden we het ook erg interessant om jullie op te zoeken en zo te horen wat er allemaal speelt in ons dorp. Uit heel veel ontmoetingen blijkt hoeveel Oirschottenaren al lang bezig zijn met de toekomst van hun gemeente. Dit enthousiasme is aanstekelijk, de ideeën inspirerend en de betrokkenheid is groot. Daar willen we graag iets mee doen. Onze vraag is dan ook om ons uit te nodigen voor bijeenkomsten, zodat we kunnen horen wat er speelt in ons dorp. We komen graag naar jullie toe!

Â

Meedenken?

Kunnen jullie echt niet wachten en hebben jullie nu al ideeën, schroom dan niet en laat het ons weten! Stuur een bericht naar toekomst@oirschot.nl en we nemen je idee nu al mee. We houden u de komende maanden op de hoogte, onder andere via het Oirschots Weekjournaal en onze website www.oirschot.nl. Tot gauw!