Raad van State


Persagenda

Persagenda
woensdag 15 september 2010

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.30 uur

(Deze zaak is op 14 september jl. alsnog ingetrokken) Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Lochem heeft verleend voor het plaatsen van twee toegangshekken aan de Vordenseweg en de Dwarsweg in Lochem. De Vereniging van Eigenaars van Bospark Ruighenrode had om de vergunning gevraagd. De hekken dienen om twee uitritten van het Buitencentrum Ruighenrode af te sluiten. Buitencentrum Ruighenrode zegt dat de hekken in strijd zijn met het bestemmingsplan en dat de vergunning daarom nooit verleend had mogen worden. Volgens het bedrijf ontstaat door de hekken een privéweg voor het terrein van Bospark Ruighenrode en wordt daarmee permanente bewoning van de recreatiewoningen gestimuleerd. Dat vindt het Buitencentrum niet in de haak. De rechtbank in Zutphen verklaarde in januari 2010 een eerder beroep van het bedrijf ongegrond. Tegen die uitspraak komt het in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 201001933/1)
11.45 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van De Bilt van het bestemmingsplan 'Parkeerplaatsen Brandenburg'. Het plan maakt het mogelijk dat er 28 garageboxen worden gebouwd achter de Oude Brandenburgerweg in Bilthoven. Een van de bewoners in de straat is tegen de komst van de garageboxen. Hij is van mening dat hierdoor een veilige speelomgeving voor kinderen en een veilige woonomgeving voor bewoners verdwijnt en dat het plan tot dichte bebouwing in de buurt leidt. Hij komt dan ook als enige bewoner tegen het besluit van de gemeente in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200910226/1)