Dura Vermeer vakprijs

Zoetermeer - 15 september 2010

Amfibische en drijvende woningen Maasbommel wint landelijke vakprijs

Het project `Amfibische en drijvende woningen' in Maasbommel, een realisatie van Dura Vermeer in samenwerking met Factor Architecten, WSC Maasbommel en Boiten, heeft de eerste Water, Wonen & Ruimte Award gewonnen voor respectievelijk gerealiseerd project en plan.

Dura Vermeer mocht samen met Factor Architecten uit Duiven de prijs, een initiatief van het vakblad Water, Wonen & Ruimte, in ontvangst nemen. Het vakblad reikte dit jaar voor de eerste keer de landelijke vakprijs uit. De Maasbommelse woningen waren met twee andere projecten genomineerd in de categorie ''gerealiseerd project'. De iconische waarde in combinatie met de innovatieve bouwvorm gaf het project Maasbommel net even dat beetje extra om winnaar te worden.

De amfibische en drijvendewoningen wisten ook dit jaar de aandacht van de internationale media te trekken. Dit keer was het een Franse cameraploeg, die na de watersnood aan de Atlantische kust de Nederlandse waterwonderen wilden registreren. Het signaal is duidelijk: drijvende huizen verzuipen niet. `Voorbeeldstellend' was dan ook een van de predicaten die de jury verbond aan dit project. Daar staat tegenover dat het een eerste aanzet is tot drijvend en amfibisch wonen, waardoor het bestempeld werd met het predicaat `iconisch'.