Dura Vermeer

Zoetermeer - 15 september 2010

Stadswerven in top 3 `Water wonen en ruimte award'

Het project Stadswerven van de ontwikkelcombinatie Dura Vermeer Bouw Rotterdam, AM Zuid-Holland en JP van Eesteren, is in de top 3 geëindigd voor de `Water wonen en ruimte award '. De award is uitgereikt in de categorie ''beste plan'' tijdens het Nationaal Water, Wonen & Ruimte congres in Almere.

Het woningbouwproject Waterstad Goese Schans heeft de eerste prijs gewonnen. Uit 81 aangedragen projecten heeft een vakjury drie projecten genomineerd in de categorie `gerealiseerd' en drie in de categorie `plan'. Stadswerven streed in de categorie `plan' om de eer met het plan Waterstad Goese Schans in Goes en het plan Citadel in Westland.

W-factor
De drie plannen voor gebiedsontwikkeling werden onder andere beoordeeld op de zogenaamde `W-factor': wat betekent water binnen het plan en hoe wordt het gebruikt? Daarbij werd gelet op het ruimtegebruik, de leefkwaliteit binnen de wijk en flexibiliteit met betrekking tot klimaatverandering.

Stadswerven
In het plan Stadswerven is op vele manieren rekening gehouden met water. Het buitendijks gelegen gebied wordt op sommige punten opgehoogd, maar op andere punten juist verlaagd. Hierdoor mogen bij hoogwater bijvoorbeeld het plein op de punt en het Wervenpark overstromen. Ook komen er woningen op het water.