KPN NV

KPN Nieuws

KPN gaat samenwerken met IDFA

Datum

15 september 2010

Nummer

058

IDFA documentaires nu ook te bekijken via Interactieve TV van KPN

KPN en IDFA gaan een unieke samenwerking aan ter promotie van het jaarlijkse IDFA festival in Amsterdam. Met deze samenwerking krijgen klanten van Interactieve TV van KPN vanaf heden toegang tot de beste IDFA documentaires van afgelopen jaren. De overeenkomst bestaat uit een samenwerking tussen IDFA, Cinema Delicatessen, Videoland en KPN.

Door de samenwerking wordt de Videotheek van Interactieve TV van KPN nog completer. Met ruim 2000 Film & Series 'on demand' biedt Interactieve TV het grootste 'on demand' aanbod van Nederland. De IDFA documentaires kunnen via de afstandsbediening eenvoudig besteld worden. De kosten per documentaire zijn ¤3,99.

Over TV van KPN

Met een marktaandeel van meer dan 22% is KPN de tweede aanbieder op de markt voor Digitale TV in Nederland. KPN heeft de ambitie om in 2010 en de daaropvolgende jaren zijn positie op de Nederlandse TV markt te versterken. Digitale TV van KPN is in twee vormen beschikbaar: Interactieve TV en Digitenne. Interactieve TV is interessant voor consumenten die graag zelf willen kiezen op welk moment zij programma's en video's (terug)kijken. Live TV Pauzeren, Programma Gemist, Videotheek Thuis en het opnemen en bewaren op de harddiskrecorder (tevens digitale ontvanger) zijn belangrijke functies van Interactieve TV. Inmiddels maken 170.000 klanten gebruik van Interactieve TV. KPN heeft de ambitie om in 2012 1,5 miljoen klanten te hebben die TV kijken via KPN. Voor Interactieve TV is het noodzakelijk om internet van KPN te hebben. De kosten voor het basispakket Interactieve TV zijn ¤ 10,- per maand. Naast Interactieve TV van KPN biedt KPN klanten een alternatief met Digitenne. Digitenne is verkrijgbaar voor ¤ 8,50 per maand. Voor meer informatie kijk op: www.kpn.com/tv.

Over IDFA

Ieder jaar in november vindt in het hart van Amsterdam een niet te missen cultureel evenement plaats: IDFA. Tien dagen lang worden in Pathé Tuschinski en Pathé de Munt de beste documentaires van het moment vertoond. Er is geen plek ter wereld waar zo veel kwalitatief hoogstaande documentaires, zo'n groot enthousiast publiek en zoveel documentairemakers op hetzelfde moment bij elkaar worden gebracht. Daarmee is IDFA een van de meest toonaangevende documentaire evenementen in de wereld. Niet voor niets geldt IDFA al 23 jaar als een kwaliteitskeurmerk voor de creatieve documentaire.

In november draait tien dagen lang alles om documentairefilms, maar ook de rest van het jaar zit IDFA niet stil. Met het online documentairekanaal IDFA TV, het dvd-label IDFA's Delicatessen en The Best of IDFA on Tour zijn festivalfilms ook buiten de grenzen van het festival te zien. IDFA: een inspirerende confrontatie van kunst, film, debat en maatschappij.

Over Cinema Delicatessen

Cinema Delicatessen is de eerste digitale filmdistributeur gespecialiseerd in bioscoopdocumentaires. Onder de noemer 'IDFA's Delicatessen wordt een verzameling hedendaagse kwaliteitsdocumentaires gepresenteerd, variërend van bekende publieksfavorieten tot artistieke hoogtepunten uit de moderne filmgeschiedenis. Het zijn meesterwerken die niemand gemist mag hebben, die de loop van de filmgeschiedenis hebben veranderd en die de wereld om ons heen in een volstrekt ander licht plaatsen.