Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 15 september

fryslân, 15-09-2010 o Politieberichten van dinsdag 14 september 07.00 uur tot woensdag 15 september 07.00 uur

Aanrijding met letsel

HEERENVEEN De politie heeft dinsdagochtend een aanrijding afgehandeld waar een 33-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 29-jarige inwoonster van Gorredijk gewond raakten op de A32. Om 08.00 vond een kop-staart botsing plaats waarbij beide bestuursters letsel aan nek en hoofd opliepen. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Snelheidscontrole op klachtlocatie

ENGWIERUM De politie heeft dinsdagochtend 36 bekeuringen uitgeschreven tijdens een snelheidscontrole op de Dodingawei. Tussen 07.30 en 10.30 uur hebben agenten, op verzoek van buurtbewoners werd er een controle uitgevoerd binnen de bebouwde kom. In totaal zijn 397 bestuurders gecontroleerd waarvan er 36 de maximumsnelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 70 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Vrouw komt om bij brand

LEEUWARDEN De politie heeft dinsdagochtend de brandweer geassisteerd bij een brand in een flat op de Lycklamastins. Om 11.30 uur kreeg de meldkamer via 1-1-2 melding dat er brand was uitgebroken in een appartement op de beneden verdieping van een flat. Eenmaal ter plaatse had de brandweer het vuur snel onder controle. De 69-jarige bewoonster overleefde de brand niet.De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in. Bureau Slachtofferhulp inventariseert hoeveel mensen op de Lycklamastins hulp nodig hebben.

Beginnend bestuurder krijgt drie bekeuringen

LEEUWARDEN De politie heeft dinsdagmiddag en avond acht bekeuringen uitgeschreven tijdens een verkeerscontrole op de Oostergoweg en Harlingerstraatweg. Er werd drie keer een proces-verbaal opgemaakt voor het niet handsfree bellen, twee voor het overschrijden van de maximum snelheid, twee voor het niet dragen van de autogordel en één bekeuring werd uitgeschreven voor het rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Eén beginnende bestuurder uit Damwoude (leeftijd onbekend) was verantwoordelijk voor drie van deze bekeuringen. De man reed 160 kilometer per uur (voor kilometercorrectie) op de Harlingerstraatweg waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Terwijl hij reed belde hij niet handsfree en droeg hij geen gordel.

Twee autos ontvreemd bij bedrijf

DRACHTEN De politie onderzoekt de diefstal van twee autos die tussen 18.15 en 18.35 uur zijn ontvreemd bij een transportbedrijf op de Roef. Een blauwe Volvo XC60 met het kenteken 58-LLG-4 stond aan de voorzijde van het pand geparkeerd naast een grijze Volkswagen Caddy tdi met kenteken 01-VHV-9. Een medewerker van het bedrijf wilde zijn vrachtwagen parkeren en vroeg de 68-jarige eigenaar van de VW Caddy om zijn auto te verplaatsen. De sleutels van het voertuig lagen op de balie bij de ingang van het kantoor. Toen de man bij de balie kwam waren de sleutels van zowel de VW Caddy als de Volvo XC60 verdwenen.

Heeft u iets gehoord over deze diefstal of heeft u de autos gezien? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met het algemene politienummer 0900 8844. Wilt u het liever anoniem reageren dan wordt u verzocht contact op te nemen met de stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 7000

Man zwaar gewond na aanrijding

HEERENVEEN- De Verkeersongevalsanalyse van politie Fryslân onderzoekt een aanrijding die dinsdagavond rond 20.00 uur een aanrijding op de A7 op het Verkeerknooppunt Heerenveen plaatsvond. Daarbij raakte een 29-jarige inwoner van Heerenveen ernstig gewond. De man die in zijn auto en uit de richting Wolvega over de A32 reed, raakte in de bocht in de afslag Joure de macht over het stuur kwijt waarna hij met zijn auto in de middenberm terecht kwam. Vervolgens stapte de man uit zijn auto en liep de weg op waar hij werd aangereden door een andere automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) De man raakte door de aanrijding zwaar gewond en is per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Daar werd een bloedproef van de man afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol was.

Inbraak in bedrijf

DRACHTEN- De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond. Daarbij werden gereedschappen weggenomen. De daders verschaften zich toegang tot het bedrijf door een raam te forceren. In een schaftkeet van het bedrijf werd een poederbrandblusser leeggespoten. Een 26-jarige inwoner van Harkema deed aangifte.

Man gewond na aanrijding

APPELSCHA- De politie heeft dinsdagmorgen rond 10.00 uur een aanrijding op de Vaart Nz afgehandeld Daarbij raakte een 55-jarige inwoner van Fochteloo gewond. De man reed die op zijn fiets de kruising Vaart Nz, Bruggelaan/Zuideinde op, waarna hij werd aangereden door een 50-jarige automobiliste uit Ravenswoud. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Inbraak bedrijf

STIENS De politie heeft een onderzoek ingesteld, op woensdagochtend omstreeks 04.00 uur, naar een inbraak bij een bedrijfsperceel op de Langebuorren. Ter plaatse gekomen zagen de agenten dat er een ruit van de voordeur was vernield met twee bakstenen. Getuigen hebben twee personen hard weg zien lopen, bij het perceel in de richting van het kaatsveld, een zoekslag door de agenten leverde helaas niets op. Wat er is weggenomen is nog niet bekend, de benadeelde moet nog aangifte doen. Door de technische recherche zal onderzoek worden gedaan.

Heeft u rond genoemd tijdstip iets gehoord of gezien, dan wordt u verzocht contact op te nemen met het algemene politienummer 0900 8844. Wilt u het liever anoniem reageren dan wordt u verzocht contact op te nemen met de stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 7000

Naaimachines weggenomen uit bedrijf

LEEUWARDEN De politie heeft een onderzoek ingesteld op woensdagochtend 04:20 uur naar een vernieling van een raam van een bedrijf aan Over de Kelders. Ter plaatse gekomen zagen de agenten, dat er inderdaad een steen door het raam was gegooid en dat er vermoedelijk twee naaimachines waren weggenomen. Een getuige heeft twee personen bij de winkel zien staan, deze mannen zijn ondanks een zoekslag door agenten niet meer aangetroffen. De eigenaar moet nog aangifte doen, tevens zal de technische recherche een onderzoek instellen.

Heeft u iemand zien lopen of fietsen met een naaimachine rond dit tijdstip dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie, dat kan aan het bureau maar ook telefonisch via 0900 8844. Heeft u gezien wie het was en waar ze naar toe gingen, maar wilt dit liever anoniem doen dan wordt u verzocht contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Man ontsnapt uit politiebureau

VLIELAND De politie heeft zaterdagochtend een 30-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden op verdenking van inbraak in een woning op de Dorpsstraat. Rond 04.45 uur kregen surveillerende agenten de melding dat er een inbraak was geweest in een woning. De woning bleek overhoop gehaald en twee ramen aan de voorzijde bleken vernield te zijn. Op de bovenverdieping van de woning werd de 30-jarige verdachte in slapende toestand aangetroffen. De verdachte was onder invloed van alcohol en nauwelijks aanspreekbaar. De man is aangehouden op verdenking van inbraak en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Zaterdagmiddag zou de verdachte overgebracht worden naar het politiebureau Harlingen. De verdachte wist echter tijdens zijn gereedmaking te ontsnappen via de niet goed afgesloten achterdeur.

Er werd direct een zoekactie opgezet en de Amsterdammer werd na korte tijd op de Willem de Vlamickweg aangetroffen. Hij is vervolgens per boot overgebracht naar Harlingen waar hij wederom werd ingesloten.