Ingezonden persbericht


Cordys geselecteerd voor Capgemini Immediate-ecosysteem

Cordys onderdeel van toonaangevend cloud-platform

Londen en Putten, 15 september 2010 - Cordys, de toonaangevende leverancier van software voor bedrijfsprocesinnovatie, sluit een strategisch samenwerkingsverband met Capgemini, een van de grootste aanbieders van consulting-, technologie- en outsourcing-diensten ter wereld. Cordys levert binnen dit partnerschap een betrouwbaar, lineair en schaalbaar SOA-platform dat onderdeel wordt van Capgemini Immediate, een hoogwaardige oplossing voor cloud computing.

Capgemini Immediate biedt een beheerplatform voor cloud-services dat veiligheid, toezicht en aansprakelijkheidsmogelijkheden biedt voor omgevingen met gecombineerde diensten. Deze totaaloplossing bestaat uit een ecosysteem waarin meerdere IT-leveranciers hun diensten aanbieden die naadloos aansluiten bij het overkoepelende systeem. Capgemini fungeert hierbij als hoofdaannemer en integreert de verschillende diensten.

Calum Murray, Global Head of Cloud Strategy bij Capgemini: "Voor veel bedrijven geldt dat hun bestaande interne systemen een drempel vormen om te profiteren van de nieuwe technologieën. En het is vaak lastig om te bepalen waar je moet beginnen. Capgemini Immediate is een veilige en slimme manier om te profiteren van de huidige en toekomstige innovatieve online en mobiele diensten via de cloud. Het Cordys-platform heeft een belangrijke functie binnen Capgemini Immediate; het stemt de diensten en applicaties uit de cloud op elkaar af en integreert ze met de bestaande software van een bedrijf."

Cordys is in staat om processen en webservices van verschillende systemen, zowel binnen als tussen organisaties, op elkaar af te stemmen. Hierdoor is een brede functionaliteit voor procesmanagement in de cloud te bieden. Zo kunnen bedrijven snelle en effectieve veranderingen tot stand brengen en grotere innovaties stimuleren.

"Het Cordys-platform stelt organisaties in staat om hun manier van zakendoen te veranderen en te innoveren zonder hun eerdere investeringen teniet te doen", zegt Per Jonsson, Chief Executive Officer van Cordys. "In het huidige economische klimaat is dit essentieel. We zijn er trots op dat we Capgemini kunnen ondersteunen met deze oplossing, die een scala aan instrumenten biedt voor bedrijfsveranderingen biedt waarmee bedrijven de waarde van eerdere investeringen kunnen behouden. Tegelijkertijd kunnen ze de meest innovatieve online technologieën toepassen integreren."

Calum Murray van Capgemini voegt toe: "In de huidige markt moeten bedrijven via het kanaal van hun keuze kunnen communiceren en samenwerken met hun klanten, partners en medewerkers. Er is niet één aanbieder die alle antwoorden heeft. Het belangrijkste is om de juiste service aan de juiste persoon te verlenen. Een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsmodel is het voortdurende contact van het Capgemini Immediate-team met de cloud-gemeenschap en de belangrijkste commentatoren en analisten daarbinnen. Dat betekent dat we nieuwe spelers en partijen met potentie snel identificeren. Zo bieden we klanten de mogelijkheid deze spelers snel en eenvoudig in te schakelen, met de financiële en commerciële zekerheid van een van 's werelds grootste consultancybedrijven."

Meer informatie over Capgemini Immediate en het ecosysteem van providers is te vinden op www.capgemini.com/immediate.

-EINDE-
Over Capgemini
Capgemini, een van 's werelds grootste aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, maakt het zijn klanten mogelijk te presteren en zich te ontwikkelen door middel van technologie. Capgemini voorziet haar klanten van inzichten en mogelijkheden om hun vrijheid te vergroten en betere resultaten te bereiken door een unieke manier van werken, de Collaborative Business ExperienceTM. De Capgemini Groep maakt gebruik van zijn eigen wereldwijde leveringmodel, Rightshore®, met als doel de juiste balans te bieden in het beste talent van verschillende locaties, dat als een team samenwerkt om de optimale oplossing voor klanten te creëren en te leveren. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 30 landen en heeft wereldwijd 95.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2009 een opbrengst van 8,4 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.capgemini.com.

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Global 2000-bedrijven kiezen voor Cordys om de prestaties van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren, zoals het verhogen van de productiviteit, snellere introductie van nieuwe producten en het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden. Cordys is een wereldspeler en heeft naast kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA, Azië en het Pacifisch gebied zijn hoofdkantoor in Nederland. www.cordys.com