ANT Trust neemt Chinees trustkantoor over

AMSTERDAM en BRUSSEL, September 15, 2010/PRNewswire/ -- Trustkantoor SINOVA, met een groot marktaandeel in België, wordt overgenomen door het Nederlandse trustkantoor ANT Trust. ANT Trust heeft een vestiging in Brussel en is een van de grotere Nederlandse trustkantoren.

De overname is een gevolg van een internationale consolidatieslag in de sector van trustkantoren. Met de overname van Sinova verstevigt ANT zijn internationale positie als management services provider. Sinova is negen jaar geleden opgericht door de in Hong Kong geboren Jennifer Chan. Chan heeft haar jeugdjaren in Nederland doorgebracht en is recentelijk toegetreden tot de Economic Development Board Rotterdam.

André Nagelmaker, directeur van ANT Trust: "De trustsector is in beweging. Door de sterke groei van Aziatische bedrijven is er een grote toestroom van nieuwe ondernemingen die zaken in Azië willen doen en vice versa. De combinatie ANT en Sinova heeft roots in beide werelddelen en kan vanuit deze ervaring en culturele achtergrond een wezenlijke bijdrage leveren aan de groei van wereldwijd opererende bedrijven. Met Sinova China en vestigingen in Curaçao en Europa is ANT wereldomvattend."

Jennifer Chan, oprichter van Sinova: "Het aantal Aziatische ondernemingen dat zich in het Westen wil vestigen neemt explosief toe. Daarnaast is er al langere tijd een stroom gaande van Westerse bedrijven die zich in Azië willen vestigen."

Nagelmaker: "De groei voor de nieuwe organisatie komt uit twee richtingen. Enerzijds neemt ANT de cruciale administratieve organisatie van ondernemingen over. Trustkantoren waren tientallen jaren geleden de eersten die bedrijfsprocessen van ondernemingen overnamen. De administratieve organisatie is voor internationale ondernemingen zeer belangrijk, echter dit maakt geen deel uit van het kernproces van de onderneming."

Over ANT Trust

ANT Trust & Corporate Services NV is opgericht in 1896 en is een van de oudste trustkantoren in Nederland. Het heeft een sterke focus op de mondiale groei en internationale ontwikkeling van ondernemingen. De diensten van ANT zijn gericht op het ondersteunen van zakelijke klanten uit regio's als India, Rusland, China, Japan, de VS, Latijns-Amerika, Europa en Centraal-Europa.

http://www.ant-trust.nl

Over Sinova

Sinova Management Consultancy Ltd is een Chinese consultancy en corporate services dienstverlener met meer dan 20 jaar ervaring. Sinova is opgericht door Jennifer Chan en heeft kantoren in Hong Kong, Shanghai en Rotterdam. De klantenkring van Sinova bestaat uit private ondernemingen, maar ook organisaties uit de publieke sector en NGO's.

http://www.sinova.com