Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Door: Mira Ahles
Datum: 15-09-2010

CRAVE Amsterdam, de eerste stadsgids over vrouwelijk ondernemerschap

Het boek CRAVE Amsterdam is de eerste stadsgids over Amsterdams en omgeving over vrouwelijk ondernemerschap. Met 100 portretten van zelfstandig ondernemende vrouwen met lef en passie, zoals Marlies Dekkers, Ariane Inden, Mira Ahles en Simone van Trooijen

Vrouwen kunnen echt snakken naar pure chocolade, een goede kop koffie, de perfecte lingerie of een inspirerende reis. Met andere woorden: they're craving for it! Het boek CRAVE Amsterdam is een stads- en inspiratiegids.Na edities in onder andere Chigago, New York en Los Angeles, is nu Amsterdam als eerste stad in Europa aan de beurt.In de gids staan portretten van 100 inspirerende vrouwelijke ondernemers die typerend zijn voor onze hoofdstad en omliggende steden.

Intelligente lifestylegids
CRAVE Amsterdam, The Urban Girl's Manifesto is een intelligente lifestylegids voor diegenen die willen weten wat er in Amsterdam en omgeving gaande vanuit het perspectief van vrouwelijke ondernemers. In de gids geven meer dan 100 zelfstandige vrouwelijke ondernemers aan wat het verhaal achter hun onderneming is en waar zij naar 'snakken' in hun leven.

Aan bod komen eigenaressen van modewinkels, health spa's, café's, maar ook stylisten, traiteurs, en makelaars. Bekende namen zijn: Marian Wigger (Zenggi), lingerieontwerpster Marlies Dekkers, Ariane Inden (Ariane Inden make-up), Mira Ahles (TrotseMoeders.nl en Club van Slechte Huisvrouwen), Merel van der Weyden (Merel makelaardij en bekend van het NET5 tv-programma 'Hoge hakken, Strakke pakken') en Simone van Trooijen (La Dress).

CRAVE, het initiatief
De CRAVE-gids is een uitgave van de CRAVE COMPANY. De CRAVE-gidsen zijn een begrip in de VS, het land van oorsprong. Het eerste Urban Girl's Manifesto kwam uit in Seattle in 2002. Daarna volgde 21 andere Amerikaanse steden en nu Amsterdam."We willen enerzijds lezers inspireren om een specifieke stad te ontdekken en anderzijds willen we het vrouwelijk ondernemerschap in die stad te vieren," aldus Isrid van Geuns, CRAVE Amsterdam. "En het is meteen een handige gids voor who's who: welke vrouwen hebben het meeste lef, passie en creativiteit in Amsterdam en omgeving?"

CRAVE Amsterdam kost EUR 19,95 en is verkrijgbaar in de webshop van TrotseMoeders.nl.

links:
www.TrotseMoeders.nl
www.TrotseMoeders-webshop.nl
www.trotsemoeders-webshop.nl/a-13077336/boeken/crave-amsterdam-the-urban-girls-manifesto