Gemeente Duiven


Geslaagde Pro Sport Vakantieweek september

Van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 september heeft de jeugd uit de gemeente Duiven weer kennis kunnen maken met tal van sportactiviteiten. Aan dit sportfestijn werkten 18 sportorganisaties mee met een zeer gevarieerd aanbod. De organisatoren van de Pro Sport Vakantieweek (SVW) konden opnieuw een groot aantal deelnemers verwelkomen. Maar liefst 243 jongeren hebben aan de SVW deelgenomen.

Nieuwe activiteiten
Ook deze keer waren er weer organisatoren, die voor het eerst meewerkten. Nieuw was het aanbod van Sportschool Milder met jiu jitsu en stoeiles, terwijl Leander de jeugd onderrichtte in Breakdance/B-Boy. Sportstudio Re-Action had als nieuwe activiteiten Tai Chi Tao en Pan Wow op het programma. Naast deze nieuwe activiteiten kon er door de jeugd naar hartelust mee worden gedaan aan badminton, hockey, kickboxen, handbal, basketbal, tennis, turnen, panna voetbal, snorkelen, weerbaarheidstraining, schaken, tuimeljudo.

De deelname van hengelsportvereniging De Graskarper begint inmiddels al een traditie te worden. De Graskarper werkt graag mee om de jeugd uit de gemeente Duiven kennis te laten maken met de vele facetten van de hengelsport. De deelnemers aan de visactiviteit kregen na afloop een gratis viscursus aangeboden bij De Graskarper. Mikado had ditmaal darten op het programma. Tussendoor kon de jeugd in jongerencentrum Alpha ook nog even poolbiljarten en tafelvoetbal spelen.

Aanbod jeugd in de onderbouw
Voor de jeugd in de onderbouw van het basisonderwijs waren er dit keer ook volop mogelijkheden. Zij konden terecht bij een stoeiles van Sportschool Milder, kickboxen bij Kickboxschool Roberto, kinderyoga en kleuterballet bij Sportstudio Re-Action en tuimeljudo bij Budovereniging Yusei Gachi. Ook voor deze activiteiten was er grote belangstelling.