FNV

Persbericht 15-09-2010

FNV: vrijgeven spaarloon, beter laat dan nooit

De FNV is tevreden met het vrijgeven van het spaarloon door minister de Jager. De FNV heeft al kort na het uitbreken van de financiële crisis gevraagd om deze crisismaatregel en dit pleidooi vorig jaar herhaald. Volgens Nederlands grootste vakorganisatie heeft de Jager veel te lang getreuzeld met deze maatregel en is nu eindelijk gehoor gegeven aan de oproep.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius:'Het gaat om een behoorlijke duw in de rug van de economie die kan oplopen tot 4 miljard euro. De Jager heeft gelukkig het licht gezien. Vooral voor mensen die getroffen zijn door de bankencrisis is dit wat verlichting.'

Vanaf vandaag staat het werknemers vrij om het geld te besteden of opnieuw weg te zetten. De rente op spaarloonrekeningen is laag en houdt de inflatie meestal niet bij. Daarom is het voor de meeste mensen verstandig om het geld uit te geven of op een rekening zetten die meer rente geeft. De FNV laakt de oproep van de Nederlandse Vereniging van Banken om het geld op de spaarloonrekening te laten staan. Dat is vooral interessant voor de banken zelf maar niet voor de consument.