NOC*NSF


Arnhem, 12 augustus 2010

Olympische coaches Vancouver geëerd

Bij aanvang van het winterseizoen heeft NOC*NSF vandaag de Olympic Coach Award uitgereikt aan de medaillewinnende coaches van Vancouver. Dat zijn Maarten Sauerbreij, Jac Orie, Gerard Kemkers, Erik Bouwman en Wopke de Vegt.

Sauerbreij, Orie en Kemkers werden als Gouden Coaches betiteld. Met de gouden medailles van Nicolien Sauerbreij, Mark Tuitert, Sven Kramer en Ireen Wüst gaven zij de Olympische Spelen van Vancouver een gouden rand. Annette Gerritsen en Laurine van Riessen, net als Mark Tuitert destijds ook pupillen van Jac Orie, reden respectievelijk naar een zilveren en een bronzen medaille. Erik Bouwman en Wopke de Vegt werden Bronzen Coach genoemd. Bob de Jong werd door Bouwman naar zijn bronzen plak op de 10.000m gecoacht. De Vegt was coach van de mannen achtervolgingsploeg die ook naar een derde plaats reed.

Olympic Coach Award

NOC*NSF reikt de Olympic Coach Award uit aan geaccrediteerde coaches die met hun sporter(s) op de Olympische of Paralympische Spelen een gouden prestatie neerzetten. Coaches die met hun sporter(s) een bronzen of zilveren medaille behalen, ontvangen een reliëf van deze sculptuur.

De Coach Award staat symbool voor vertrouwen op elkaar, samen naar het hoogste streven zonder elkaar uit het oog te verliezen en los te laten. NOC*NSF reikt de award uit om waardering en respect voor het coachvak te uiten.

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem




NOC*NSF