Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeenteraad Barendrecht

Twee moties aangenomen over WMO en veiligheid

Gemeenteraad akkoord met collegeprogramma 2010-2014

BARENDRECHT (woensdag 15 september 2010) - De gemeenteraad heeft dinsdagavond kennisgenomen van het collegeprogramma Visie, Verbinding en Resultaat 2010-2014. Dit collegeprogramma is een vertaling en concretisering van afspraken uit het coalitieakkoord van VVD, CDA en CU/SGP. Om verantwoording af te kunnen leggen over het halen van de doelstellingen zijn indicatoren in het programma opgenomen. Met twee moties is het collegeprogramma gewijzigd op het gebied van WMO en veiligheid.

Met de motie WMO, die unaniem werd aangenomen, bewerkstelligde de raad onder andere dat het college het aantal zorgmijders gaat inventariseren en dat de informatie over WMO en de gemeentelijke WMO-loketten beter toegankelijk wordt gemaakt. De motie veiligheid, die op steun van VVD, CDA en CU/SGP kon rekenen, hield onder andere in het inventariseren van overlastlocaties door hangjongeren. Ook gaat het college op korte termijn met politie, jongerenwerk en wijkregie afspraken maken voor een betere en adequatere verwerking van klachten van burgers over overlast.

Duurzaamheidslening

De raad heeft unaniem ingestemd met de verordening SVn Duurzaamheidslening. Door het invoeren van de SVn Duurzaamheidslening wil de gemeente particuliere huiseigenaren in de vorm van een laagrentende lening over de streep trekken om energiebesparende maatregelen in en aan de eigen woning te treffen. Er kunnen maximaal 13 leningen worden verstrekt. De lening past naadloos in de Externe Strategisch Visie 2025, het coalitieakkoord en het gisteravond vastgesteld collegeprogramma 2010-2014. Hierin is duurzaamheid een groene draad.

Bestemmingsplan Campus Lagewei

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Campus Lagewei vastgesteld. Het besluit is genomen met meeweging van de vier ingediende zienswijzen. Door het huidige bestemmingsplan te wijzigen kan in Lagewei een campus gerealiseerd worden met de nieuwbouw van het Dalton Lyceum, de definitieve vestiging van Calvijn Groene Hart, de aanleg van een sportveld en de realisatie van een multifunctionele accommodatie.




Gemeente Barendrecht