Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 september 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Overval tankstation

Losser
Dinsdagavond 14 september is omstreeks 20.20 uur een tankstation aan de Broekhoekweg in Losser overvallen. Het personeel van het tankstation heeft direct na de overval een verdachte kunnen aanhouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Overdinkel. De jongen is overgedragen aan de politie. De politie is een onderzoek gestart en heeft later op de avond een 15-jarige jongen uit Overdinkel en een 15-jarige jongen uit Enschede, aangehouden. Woensdagmorgen meldde zich een vierde verdachte aan een bureau, een 16-jarige jongen uit Overdinkel. De jongens worden alle vier verdacht van betrokkenheid aan de overval. De jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Woensdag 15 september zal een buurtonderzoek worden gehouden. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over wat er dinsdagavond zich heeft afgespeeld bij het tankstation aan de Broekhoekweg. De politie hoopt hiermee meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht. Getuigen kunnen zich melden bij het rechercheteam van de Politie Twente. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010083511)

FietsKijkDag Politie Hof van Twente

Hof van Twente

Op zaterdag 25 september vindt weer een fietskijkdag plaats bij de politie in Hof van Twente. Op dit moment staan er in Hof van Twente vele fietsen te wachten op hun eigenaar. Mist u een fiets, dan bent u op deze dagen welkom in het politiebureau aan de Grotestraat 90 in Goor om te kijken of uw fiets ertussen staat.

De kijkdag vindt plaats op 25 september van 10.00 tot 15.00 uur.

U wordt verzocht om uw aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan -indien nodig- alsnog aangifte doen.

Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht. Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

Juwelier gekraakt
Borne
Op dinsdagavond 14 september omstreeks 22.25 uur kwam bij de politie de melding binnen dat zojuist een ruit van een juwelierszaak aan de Deldensestraat in Borne zou zijn ingeslagen. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat inderdaad een ruit vernield was. De eigenaar van de zaak, die ook ter plaatse kwam, gaf aan dat er sieraden uit de etalage waren weggenomen. Hoeveel is nog niet bekend.

Uit een 1e onderzoek door de politie is komen vast te staan dat er sprake zou zijn van 2 daders. Beiden zouden ongeveer 1.80 a 1.85 meter lang zijn en ongeveer 20 jaar oud. De ene verdachte zou een donker vest met een capuchon hebben gedragen en de andere dader zou een groenkleurig gecamoufleerd vest met een capuchon hebben gedragen. Beide personen zouden zijn weggerend in de richting van de Ververstraat.

Mogelijke getuigen van de kraak worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, team Borne of Hengelo. U kunt bellen met het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010083533)

Illegale hondenhandel
Vroomshoop
Door de politie Twente is op dinsdag 14 september in samenwerking met een opsporingsambtenaar van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een hondenhandelaarster te Vroomshoop geverbaliseerd.

Achter een woning aan de Julianastraat troffen de agenten, in een speciaal daarvoor ingerichte schuur, 14 pups aan. Hoewel de pups geen slechte verzorging hadden, werd in overleg met justitie besloten de pups in beslag te nemen. De 59- jarige verdachte was in november 2009 al eerder geverbaliseerd voor de illegale handel in pups en dieren waarvan de staarten waren gecoupeerd. Zij moet zich daarvoor binnenkort bij de rechter verantwoorden. Nu bleek dat deze pups vermoedelijk ook illegaal vanuit Polen naar Nederland zijn gehaald, zonder dat daarvoor de juiste gezondheidsdocumenten aanwezig zijn/waren. De pups zijn tijdelijk ondergebracht bij een justitieel opslaghouder. De LID behandelt (2010083444)

Jongen aangereden, de politie zoekt getuigen

Enschede

Maandag 13 september vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Elferinksweg / Poolmansweg in Enschede. Een 11-jarige jongen fietste op de Elferinksweg. Bij de kruising met de Poolmansweg wilde hij rechts afslaan, de Poolmansweg in. Vanuit de Poolmansweg kwam een zwarte auto rijden, die de 11-jarige fietser niet de vrije doorgang gaf om rechtsaf te slaan. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de zwarte auto is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De jongen is ongedeerd gebleven, zijn fiets is zwaar beschadigd.

De politie is op zoek naar de bestuurder van deze zwarte auto, vermoedelijk een stationcar. Hij of zij wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, team Enschede-West, 0900-8844. (2010083131)

---- --