Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 15 september 2010

Park Randenbroek ontmoetingsplek voor heel Amersfoort

Park Randenbroek en omgeving moet een ontmoetingsplek worden voor alle inwoners van Amersfoort. Dat is de ambitie die de gemeente heeft uitgesproken bij de herinrichting van het park Randenbroek en de omliggende gebieden de Beek, de Vosheuvel en de groenstroken bij de sportvelden. In juli 2009 heeft de gemeenteraad de structuurvisie Randenbroek e.o. vastgesteld. Nu wil de gemeente samen met inwoners van de stad aan de ambities uit de structuurvisie uitvoering geven door ondermeer gebruik te maken van digitale media. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren besloten.

De gemeente wil van park Randenbroek en de omliggende gebieden de Beek, de Vosheuvel, de groenstroken bij de sportvelden en de villa een gebied maken waar inwoners kunnen wandelen, sporten, picknicken, spelen of gewoon luieren in het gras. Vorig jaar heeft de gemeente een uitgebreid participatieproces afgesloten met het vaststellen van de structuurvisie Randenbroek. Nu gaat het college van burgemeester en wethouders aan de slag met het inrichting- en beheerplan waarin de maatregelen uit de structuurvisie worden opgenomen. Hiervoor komt naast de gebruikelijke communicatiemiddelen, een digitaal platform waarop alle inwoners van Amersfoort enerzijds hun mening over onderdelen van het inrichtingsplan en beheerplan kunnen geven. Anderzijds kunnen zij hier met elkaar in contact komen, ideeën en wensen met elkaar uitwisselen zoals het organiseren van activiteiten in het park. Het platform heeft tot doel de verbondenheid van Amersfoorters met het park en de omgeving daarvan te stimuleren.

Om de plannen te ontwikkelen en uit te voeren, is in totaal 13,9 miljoen euro nodig. Een aanzienlijk deel hiervan - circa 5,2 miljoen - bestaat uit verkregen subsidies. Belangrijke voorwaarden bij deze subsidies is dat de uitvoeringsmaatregelen voor 2013 zijn gerealiseerd en betaald. De gemeente onderzoekt momenteel ook andere subsidiemogelijkheden.

De uitvoering van de structuurvisie voor de zwembadlocatie en de Elisabethlocatie maakt geen deel uit van deze plannen. Hiervoor neemt het college apart nog besluiten.

Noot voor de redactie,