Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marketingplatform Jazz On Stage vindt aansluiting met landelijke partners Jazzconcerten binnen het clubcircuit krijgen nu nog meer exposure!

Met ingang van september zal Jazz On Stage een samenwerking aangaan met een aantal bijzondere landelijke partners. Arrow Jazz FM, NL Magazines, LiveXS Magazine, Dagblad Metro | Club Metro, Podiuminfo.nl en de Coffee Company zullen het platform voor marketing en promotie van Nederlandse jazz in het clubcircuit ondersteunen bij het bereiken van een nieuwe en bredere doelgroep. Jazz on Stage werd begin dit jaar tijdens Noorderslag / Eurosonic in Groningen gelanceerd. Sindsdien wordt er intensief samengewerkt met de landelijke poppodia en de Nederlandse jazzartiesten. De aansluiting van de landelijke partners moet eraan bijdragen dat het bezoeken (en het programmeren) van jazz op de poppodia een nog grotere stimulans krijgt.

Meer Jazz On Stage | Het streven van Jazz on Stage is duidelijk; meer Nederlandse jazz op de poppodia en meer publiek voor deze concerten. De samenwerking met de landelijke partners staat voor een breed bereik met een duidelijke jazzboodschap. Een boodschap die via Arrow Jazz FM over de radio wordt verkondigd, via NL Magazines en LiveXS Magazines maandelijks aan hun lezers wordt verteld en via online-communities | agenda's als Podiuminfo.nl en Club Metro.nl wordt ondersteund door middel van bijzondere acties en kortingen op concerten. Jazz On Stage richt zich, voor het bereiken van een duidelijk resultaat, uiteraard ook op de jazzmuzikanten zelf. Als extra stimulans voor deze muzikanten om zich te profileren binnen een nieuwe 'wereld' worden er vanuit het platform onder meer diverse seminars opgezet, met als globaal thema "Hoe presenteer en market je jezelf als (jazz)muzikant binnen de wereld van het clubcircuit, richting programmeurs én publiek!".

De Coffee Company als instore-etalage van jazzmuziek uit Nederland | Extra bijzonder is de samenwerking met de Coffee Company, waarbij de focus zal komen te liggen op het creëren van instore-concerten. Nu de traditionele cd- en platenzaken steeds meer naar de achtergrond lijken te verdwijnen, is er steeds meer behoefte aan een nieuwe en tastbare 'etalage' voor muzikanten. Het podium van de Coffee Company lijkt daarbij de ideale mogelijkheid voor Nederlandse jazzmuzikanten om zich op een eenvoudige en laagdrempelige manier richting een divers publiek te presenteren. De instores zullen landelijk gespreid plaatsvinden en worden ingezet ter promotie van de concerten op de poppodia.

Over Jazz On Stage | Jazz On Stage is een platform voor marketing & promotie van Nederlandse jazz in het clubcircuit. Jazz On Stage is opgezet naar een initiatief van Muziek Centrum Nederland, Stichting Jazz Impuls, Buma Cultuur, Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en Bureau Promotie Podiumkunsten. | www.jazzonstage.nl

Jazz On Stage wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal Fonds en het VSB Fonds.