Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 15 september 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 15 september t/m zondag 26 september 2010

Donderdag 16 september
16.00 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Barendregt bezoeken de preview van de tentoonstelling Shadow Dance, in aanwezigheid van een deel van de kunstenaars. Locatie: Kunsthal KAdE, Smallepad 3 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan het expertpanel tijdens het VAB(Vereniging Amersfoortse Bedrijven)-eetcafé met als thema 'Herontwikkeling van bedrijventerreinen in Amersfoort'. Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

Vrijdag 17 september
12.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het Dreesfeest tijdens het Dorpsfeest Hoogland. Locatie: de feesttent, Dorpsfeest Hoogland.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius opent Logement Vita Nova, waar mensen met een verstandelijke handicap de dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Locatie: Kleine Koppel 11 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius opent het nieuwe pand van Special Arts, een goede doelen organisatie die stimuleert dat kunstenaars met een handicap hun talenten kunnen ontwikkelen. De stichting bereikt haar doelstellingen door het Kenniscentrum. Locatie: De Zonnehof 4a te Amersfoort.

18.45 uur
Wethouder Boeve opent de Bergparty ter gelegenheid van de start van het zakenseizoen. Locatie: Regardz Berghotel Amersfoort, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

Zaterdag 18 september
9.30 uur
Wethouder Stoelinga geeft bij wielervereniging Eemland het startschot voor de Rabobank Amersfoort Groeistad Klassieker. Een wielerklassieker door de provincie Utrecht met start en finish in Amersfoort. Locatie: sportpark Zielhorst te Amersfoort.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius, wethouders Boeve, Van 't Erve en Stoelinga en de gemeentesecretaris, de heer Huitink, ontvangen nieuwe inwoners van Amersfoort tijdens Amersfoort Aangenaam. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van 't Erve opent de tentoonstelling 'Schatten uit Kruiskamp'. Locatie: Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Stoelinga zal het laatste deel van het 'Hans Dudok van Heel rolstoelbasketbaltoernooi' bijwonen en de wisseltrofee uitreiken. Locatie: sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3 te Amersfoort.

Dinsdag 21 september
7.00 uur
Wethouder Stoelinga neemt deel aan het Prinsjesdagontbijt Amersfoort, georganiseerd door de Stichting GIDSnetwerk. Locatie: Kloosterhotel, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Barendregt bezoekt de jaarlijkse Week van het Landschap met als thema: Van Vliegbasis naar Natuurbasis'. Tijdens deze bijeenkomst zal gedeputeerde Bart Krol, provincie Utrecht, het beheer van het natuurgebied overdragen aan Het Utrechts Landschap. Locatie: Vliegbasis Soesterberg te Soest.

Donderdag 23 september
13.30 uur
Wethouder Boeve spreekt tijdens het GGD-symposium 'Brug voor de toekomst' om 14.30 uur over de noodzaak van wijkgezondheid. Locatie: Conferentiehotel ISVW, Dodeweg 8 te Leusden.

14.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan een Rondetafelgesprek met als thema: Regionale Samenwerking, georganiseerd door de Alliantie Eemvallei en de Alliantie Gooi- en Vechtstreek. Locatie: Molenweg 32 te Soest.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius heet nieuwe Amersfoorters welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan de bijeenkomst van de RNR Group over de ontwikkeling van de Wagenwerkplaats. Locatie: Landgoed 't Stort, Amersfoortseweg 9 te Maarn.

Vrijdag 24 september
15.00 uur
Burgemeester Bolsius en wijkwethouder Van 't Erve bezoeken Hoogland. Zij zullen op uitnodiging van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland door het dorp fietsen. Locatie: De Faam, Hamseweg 5 te Hoogland.

19.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan de maaltijd Sofie aan de Wallen. Locatie: Plantsoen-Noord en Bloemendalsestraat, Amersfoort.

Zaterdag 25 september
10.00 uur
Wethouder Stoelinga neemt deel aan een "Actieve kennismaking Stichting Ravelijn". Stichting Ravelijn is het Amersfoortse adres voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Ravelijn bemiddelt mensen naar vrijwilligerswerk, ondersteunt kwetsbare mensen door vrijwilligers in te zetten en helpt mantelzorgers de zorg vol te houden. De wethouder zal met vrijwilligers en hulpvragers praten. Locatie: de Rietzangerstraat 12, AV Werktpunt te Amersfoort.

10.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan de optocht "Senna, Queen of the Countryside" Locatie: Icoon Vathorst, Leeghwater 1-2 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Barendregt onthult bord samenwerkende organisaties: Wagenspeeltuin, verkeerstuin en Circus Amersfoort. Locatie: Wagenwerkplaats te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Van 't Erve opent het wijkfeest Parkweelde in Kruiskamp. Locatie: het park aan de Van Randwijcklaan te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Stoelinga bezoekt de Rommelroute in het Soesterkwartier, trekt de loten en reikt de hoofdprijs aan de winnaar uit. Locatie: Buurtcentrum De Sleutel, Noorderwierweg 252-1 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Stoelinga bezoekt de Burendag "Kom in beweging en ontmoet uw buren". Dit is een gezamenlijk initiatief tussen bewoners, beweging 3.0 Stuurgroep Welzijn Amersfoort en de Eemgaarde. Locatie: Terrein Eemgaarde, Dorresteinseweg 49 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de roeiwedstrijden Hemus. Locatie: Hemus aan de Eem te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Van 't Erve introduceert op speelse wijze het online spel voor biodiversiteit Bio battle, door jongeren uit te nodigen het spel te spelen. Locatie: St. Jorisplein te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de Stoelceremonie aan de Veerensmederij. Locatie: Veerensmederij te Amersfoort.

Zondag 26 september
10.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de viering van de fusie van de parochies Sint Ansfridus, Sint Franciscus Xaverius, Heilige Geest, Sint Henricus, Sint Joseph, Heilig Kruis en Sint Martinus tot de R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Locatie: de Heilig Kruiskerk, Liendertseweg 48 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Barendregt en wethouder Van 't Erve zijn aanwezig bij de Groene Dag op Landgoed Schothorst. Wethouder Barendregt neemt deel aan het Groene Stad debat. Wethouder Van 't Erve lanceert het online spel voor biodiversiteit Bio battle Locatie: Landgoed Schothorst aan de Schothorsterlaan te Amersfoort.

Noot voor de redactie,