Ingezonden persbericht


Niet goed leesbaar? Klik hier!

GELIMITEERDE OPLAGE JUBILEUMUITGAVE
IMAGE COLLECTION VAN NATIONAL GEOGRAPHIC

Diemen, september 2010 - National Geographic Magazine Nederland - België bestaat tien jaar! Ter ere hiervan brengt National Geographic een jubileumuitgave van het boek Image Collection uit, geleverd in een luxe bewaarbox. Een selectie uit National Geographics monumentale beeldarchief is in dit boek samengebracht.

De verzameling van ruim dertien miljoen beelden van de National Geographic Society is ontstaan toen Alexander Graham Bell, een van de oprichters, in 1888 met een ambitieuze en toepasselijke doelstelling kwam, namelijk 'de wereld in al haar verscheidenheid' te verkennen. Met die missie begon de eerste redacteur en president van de Society ruim honderd jaar geleden met de aanleg van een fotoarchief, dat inmiddels is uitgegroeid tot een ongeëvenaarde schatkamer van beelden. Het archief biedt een overzicht van de grensverleggende fotografie die het kenmerk is geworden van National Geographic.

De foto's in Image Collection vertegenwoordigen het allerbeste van de enorme verzameling beelden. Deze bijzondere collectie is ingedeeld in vier thema's die steeds terugkeren in de publicaties van National Geographic Magazine: 'Verkenning', 'Natuur', 'Mensen & Cultuur' en 'Wetenschap & Klimaatverandering'. De uitgebreide appendix vertelt het verhaal achter de foto's en laat de lezer kennismaken met de fotografen en hun visie. Image Collection biedt een kleurrijk overzicht van de talloze wonderen van onze wereld, maar ook een beknopte, visuele geschiedenis van de fotografie - van de allereerste, logge camera's tot de allernieuwste digitale toestellen.

De jubileumuitgave van Image Collection is verkrijgbaar in de boekwinkel en via ngshop.nl. Het boek heeft een gelimiteerde oplage van duizend exemplaren.

Specificaties:
Image Collection
ISBN: 9789089270764/ NUR: 653 / gebonden, verpakt in luxe bewaardoos Formaat: 25 x 27,5 cm / 512 pagina's
Prijs: ¤ 39,95