Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

'Assen' verwerkt 2,6 miljoen telefoontjes per jaar

Nieuw pand callcentrum ANWB Alarmcentrale Assen

Den Haag, 15 september 2010

Burgemeester Sicko Heldoorn van Assen heeft vanmiddag op feestelijke wijze de opening verricht van het nieuwe pand van het callcentrum van de ANWB Alarmcentrale aan de Amerikaweg 16 in Assen. Hij deed dat samen met de hoofddirecteur van de ANWB, Guido van Woerkom.

De ANWB heeft enige tijd geleden het callcentrum van de Alarmcentrale samengebracht met de meldkamer-activiteiten van de Wegenwacht. Hierdoor werd het oude pand aan de Hoofdvaartsweg te klein. In het pand blijft echter een Wegenwachtstation gevestigd.

Bij het callcentrum worden 24 uur per dag telefoontjes aangenomen van mensen, die hulp nodig hebben van Wegenwacht in Nederland of de Alarmcentrale in het buitenland. Vanuit daar wordt de hulpverlening in gang gezet naar de Wegenwacht, de Alarmcentrale in Den Haag of één van haar steunpunten in het buitenland. De medewerkers in Assen nemen 2,6 miljoen telefoontjes per jaar aan.

Het nieuwe complex ligt vlakbij de afslag Assen-Noord langs de A28. In het pand heeft Alarmcentrale twee verdiepingen in gebruik. Er is gekozen voor een open meldkamer, waarin medewerkers, supervisors en managers in één ruimte zitten. Er zijn dus geen aparte kantoorruimtes. Contact hebben met andere collega's is hierdoor heel simpel. Op de tweede verdieping bevinden zich vergaderzalen, opleidingsruimtes, kantine en loungeruimtes. In totaal werken er circa 300 mensen tijdens de vakantieperiode.

De ANWB Alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 088-269 2888