Gemeente Heerde


[pic]



Persbericht


Heerde, 14 september 2010

Ouders de disco in

HEERDE - Discotheek De Aesculaap is dinsdag 2 november niet het domein van jongeren, maar van hun ouders. Speciaal voor hen organiseren Tactus Verslavingszorg en de gemeenten Heerde en Epe een informatieve avond over alcohol en opvoeden.

Jongeren drinken te veel, te jong en te vaak. Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om alcohol en opvoeden; Tactus wil ze op de ouderavond daar in steunen en adviseren. De avond start met interactief theater van DNL over communiceren met een puber. De voorstelling heeft herkenbare situaties, misverstanden en conflicten tussen ouders en hun puber. Een programma met veel vaart en humor waarin ouders kunnen meedenken, meepraten en meelachen. Daarna wordt door een kinderarts een presentatie gehouden over de effecten van alcohol op pubers en welke rol u als ouder hebt in het drinkgedrag van pubers. Als afsluiting zal een forumdiscussie plaatsvinden tussen horeca, politie, Tactus, jongerenwerk en ouders over veilig uitgaan.

De gemeente Heerde, gemeente Epe en Tactus Verslavingszorg organiseren deze avond. De avond is in het kader van het alcoholmatigingsprogramma Minder Drank, Lekker Fris georganiseerd. De gemeenten Epe en Heerde sturen begin oktober alle ouders met kinderen tussen de 12 en 16 jaar nog een persoonlijke uitnodiging.
Enthousiaste ouders kunnen zich nu al gratis aanmelden voor deze avond bij Jose Eekhuis, per e-mail j.eekhuis@tactus.nl of telefonisch (0570) 66 72 00. Graag vermelden met hoeveel personen u komt.

----------------------------------------------------EINDE PERSBERICHT---------------------------------------------------





Gemeente Heerde