Uitreiking Democracy Ribbons op Dag van de Democratie


ONDER EMBARGO TOT 15 SEPTEMBER 2010 15:00 UUR

BNN-iniatief Lijst 17 krijgt prijs


DEN HAAG, 20100914 -- Op woensdag 15 september 2010 wordt ook in Nederland de Internationale Dag van de Democratie gevierd. Op deze dag worden om 17.00 uur in Theater aan het Spui te Den Haag, de winnaars bekendgemaakt van de Democracy Ribbons 2010.

De uitreiking van de Democracy Ribbons 2010 wordt verzorgd door juryvoorzitter Wim Deetman. De Democracy Ribbons zijn een onderscheiding voor mensen of organisaties, die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de democratie in de categorieën Lokaal, Nationaal en Internationaal.

Winnaars Democracy Ribbons

De winnaars zijn: Mercedes Zandwijken, oprichter van buurtdenktanks voor sociale cohesie in Amsterdam; de door omroep BNN opgerichte jongerenpartij Lijst 17; en het Palestijns Israëlische NGO-forum voor vrede.

De viering van de Internationale Dag van de Democratie in Nederland en de uitreiking van de Democracy Ribbons wordt georganiseerd door het Forum voor Democratische Ontwikkeling, het Nederlandse Instituut voor Meerpartijendemocratie, het Instituut voor Publiek en Politiek en de European Partnership for Democracy. Aan elke Democracy Ribbon is een geldprijs verbonden van 1000 Euro.