FloraHolland


Start beeldveilen Aster, Celosia, Bouvardia & Euphorbia in Aalsmeer

FLORAHOLLAND (9 september 2010) - FloraHolland Aalsmeer gaat het veilen op basis van informatie (beeldveilen) verder uitrollen. Vanaf donderdag 16 september 2010 worden Aster, Bouvardia, Celosia en Euphorbia in Aalsmeer óók via beeldveilen verkocht. Dit gebeurt op basis van vrijwilligheid met een aantal vastgestelde randvoorwaarden, zoals BI op minimaal 90% in de opstart periode en een BI van 95% na 1 januari 2011. Ook wordt een representatieve foto, conform vastgestelde richtlijnen, verwacht en is het verplicht informatie per fust mee te geven over de aanvoerder en het product.

Dit besluit is tot stand gekomen in overleg met een klankbordgroep van aanvoerders en een klankbordgroep van kopers met daarin de VGB. Hierin kwamen aandachtspunten naar voren en deze zijn verwerkt in de randvoorwaarden van beeldveilen.

Beeldveilen vergroot de efficiency in de sierteeltketen, draagt bij aan een excellent verkoopproces en speelt in op de virtualisering van de verkoopprocessen door het loskoppelen van de commerciële en logistieke processen.

Meer informatie
Voor meer informatie over beeldveilen kan contact opgenomen worden met: Sandra Moes (teamleider Aanbod), T 0297-392493, E sandramoes@floraholland.nl.