Gemeente Castricum

Strand gemeente Castricum krijgt vier sterren

Gemeente Castricum heeft het maximale aantal van vier sterren gekregen bij de beoordeling van Stichting Nederland Schoon. De badplaats eindigde met een score van 4,53 (max 5) op de 17de plek, net achter de eerste Noord-Hollandse kustgemeente Zandvoort. ,,Een geweldig compliment. En niet alleen voor onze organisatie, maar zeker ook voor de ondernemers op het strand en het strandplateauâ, aldus wethouder Meijer.

Voor 2010 mag Noord-Beveland zich het schoonste strand noemen. Naast de winnaar kregen nog eens 17 gemeenten het predicaat âzeer schoon strandâ. Een daarvan was de gemeente Castricum. Namens de gemeente namen wethouder Meijer en wethouder Zonjee-Zonneveld afgelopen week de viersterren-plaquette trots in ontvangst. Gemeente Castricum en de ondernemers hebben de afgelopen jaren samen de afvalinzameling op het strand aangepakt. Zo zijn er afspraken gemaakt over de inzameling van het afval van de strandbezoekers en het bedrijfsafval van de exploitaties. Ook is er een inzamelingsplaats gecreëerd waar het afval gescheiden wordt. Wethouder Meijer: ,,Er is hard aan gewerkt en dan is deze klassering toch een mooi resultaat van onze samenwerking. Bovendien is het een goede stimulans om door te gaan en het verder te vervolmaken.â

De verkiezing âSchoonste strand van Nederlandâ wordt sinds 2003 door stichting Nederland Schoon georganiseerd. Bijna 100 badplaatsen worden door ANWB inspecteurs beoordeeld. Een van deze gemeenten mag zich vervolgens een jaar lang het âSchoonste strand noemenâ.