Gemeente Eindhoven

Kruisstraat krijgt camera's en betere verlichting

Vanaf woensdag 15 september 2010 is er cameratoezicht op de Kruisstraat en de directe omgeving. Dat heeft burgemeester Van Gijzel na overleg met onder meer ondernemers en politie besloten.

Tegelijkertijd komen er deze maand twaalf nieuwe lantaarnpalen, waardoor de verlichting in de Kruisstraat wordt verbeterd. Hiermee is voor de winterperiode een belangrijke stap gezet om de veiligheid in de Kruisstraat en rond de Woenselse Markt te vergroten.

12 nieuwe lantaarnpalen

De twaalf nieuwe lantaarnpalen worden geplaatst in aanvulling op de bestaande verlichting. In 2011 wordt in het kader van de herinrichting van de Kruisstraat ook de bestaande verlichting vervangen door nieuwe lantaarnpalen.

Cameratoezicht

De burgemeester heeft besloten om de Woenselse Markt, gedeelte Verwerstraat en Kinsbergenstraat, Kruisstraat, gedeelte Nieuwe Fellenoord en Gildelaan voor de periode van 15 september 2010 tot en met 15 maart 2011 als gebied aan te wijzen waar cameratoezicht wordt ingesteld. Dit is op grond van artikel 2.10.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 en artikel 151c Gemeentewet.

De aanleiding voor het cameratoezicht en verbeteren van de verlichting ligt in de reeks overvallen in het afgelopen jaar. Ook waren er al eerder plannen om de Kruisstraat opnieuw in te richten.