Politie Groningen

Donderdag 16 september 2010

Provincie Groningen , 16-09-2010

Beschonken fietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een dronken fietser die over de N7 zou rijden. Na een korte zoektocht troffen dienders de 38-jarieg fietser in de Rouaanstraat aan. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de 38-jarige ruim 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Zoon mishandelt vader

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een ruzie in een woning aan de Stuurhut in Groningen. Het bleek dat de 19-jarige Stadjer zijn 62-jarige vader na een woordenwisseling omver had geduwd. Hierbij was de 62-jarige lelijk ten val gekomen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel met een forse beenwond voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte, die de woning was uitgevlucht, kon in de omgeving worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw aangehouden na burenruzie

STADSKANAAL De politie heeft woensdagavond een 32-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een burenruzie aan de Ruskeweg in Stadskanaal. Het bleek dat de 32-jarige Kanaalster de voordeur van een woning van haar buren had vernield. Beide buren leven al geruime tijd in onmin met elkaar. De 32-jarige verdachte werd in haar woning gearresteerd en is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist rijdt tijdens ontzegging

SLOCHTEREN- Een 24-jarige automobilist uit Hoogezand is woensdagavond aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging. Agenten zagen hem rijden op de A7. Na controle bleek dat hij een rijontzegging had. De bestuurder probeerde de agenten wijs te maken dat hij van niets wist, maar daar trapten ze niet in. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Voetgangster gewond na aanrijding met fietser

GRONINGEN Een 18-jarige voetgangster uit Kampen is woensdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep gewond geraakt. Volgens getuigen stak de voetgangster ter hoogte van de kruising met de Herestraat plotseling de weg over. Hierbij werd zij aangereden door een 41-jarige fietser uit Groningen.Het slachtoffer is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Man van portemonnee berooft

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een straatroof in de Muurstraat in Groningen. Donderdagochtend herkende een 29-jarige man uit Groningen zijn gestolen fiets. Hij en een 20-jarige vriend uit Houten spraken de bestuurder hierop aan. Deze ging volledig door het lint. Er volgde een vechtpartij. De 20-jarige Houtenaar werd door de vermeende fietsendief mishandeld. Deze zag hierbij kans om de portemonnee van het slachtoffer te stelen. De straatrover ging ervandoor in de richting van de Nieuwe Kijk Int Jatstraat. Het slachtoffer liep een bloedneus op. Een zoektocht van de politie naar de dader leverde geen resultaat op. Het gaat om een negroïde man met een klein fors postuur en een bol gezicht. Hij droeg een donkere trui met een capuchon. Hij draagt rastahaar tot in de nek. Het
Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Inbraak in juwelierszaak

STADSKANAAL - De politie doet onderzoek naar een inbraak in een juwelierszaak aan de Eurostate in Stadskanaal. Donderdagochtend ontdekten agenten dat er in de juwelierszaak was ingebroken. Onbekende dader(s) waren de winkel binnengekomen door een raam van de toegangsdeur te forceren. Bij onderzoek bleek dat de inbrekers een onbekende hoeveelheid sieraden hadden meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Scooterbestuurder gewond bij verkeersongeval

LAGELAND Een 48-jarige vrouw uit Harkstede is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hamweg in Lageland. De vrouw naderde op haar snorscooter de kruising met het Slochterdiep en zag daar een 37-jarige automobilist uit Woudbloem over het hoofd. Die bestuurder gaf een landbouwvoertuig op dat moment voorrang. Tijdens het optrekken raakte de automobilist de scooteraar. De vrouw viel daardoor van haar tweewieler en hield aan de val diverse kneuzingen over. De politie heeft een registratie gemaakt.

Nekklachten na kop-staartbotsing

GRONINGEN Bij een kop-staartbotsing op de A28 bij Groningen, zijn woensdagmorgen twee automobilisten licht gewond geraakt. Een 21-jarige automobilist uit Wierden moest plotseling remmen. Een 52-jarige automobilist uit Sneek reed daardoor tegen zijn voorligger. Een 43-jarige man uit Assen reed daardoor met zijn auto tegen het voertuig van de Fries. De Drent en de Fries zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De politie heeft een registratie gemaakt.

Fietsster van sokken gereden

HOOGEZAND Een 46-jarige fietsster uit Hoogezand is woensdagmiddag gewond geraakt op de Van Limburg Stirumlaan in haar woonplaats. Een 59-jarige automobiliste uit Hoogezand wilde achteruit van een parkeerplaats rijden en zag niet dat de fietsster op dat moment aan kwam rijden. Door de botsing viel de 46-jarige vrouw van haar fiets. Ze is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Bromfietsster gewond

WINNEWEER Een 16-jarig meisje uit Stedum is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg in Winneweer. Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente De Marne wilde afslaan naar een inrit en had niet door dat de bromfietsster naast het voertuig reed. Doordat de chauffeur afsloeg viel het meisje onder de vrachtauto. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Alcomobilist rijdt tegen hek

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de Bornholmstraat in Groningen een 43-jarige beschonken automobilist aangehouden. De man was tegen een hek gereden en reed daarna weg. Een agent zag dit alles gebeuren en waarschuwde collegas. Die zetten de bestuurder langs de kant van de weg. Uit een alcoholtest bleek dat de 43-jarige ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Voetganger op zebrapad aangereden door fietsster

GRONINGEN Een 45-jarige vrouw uit Roden is woensdagavond gewond geraakt toen zij in de Oude Ebbingestraat in Groningen werd aangereden door een fietsster. De Drentse stak over via het zebrapad, maar werd daarbij geraakt door een vrouw op een fiets. Door de botsing viel de 45-jarige op de grond en raakte gewond aan haar hand en knie. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw op de fiets vertelde dat ze een afspraak had en haast had. Ze liet haar gegevens achter bij het slachtoffer. De politie probeert contact met haar te krijgen.

Duitse automobilist onder invloed

DELFZIJL De politie heeft woensdagnacht op de N360 bij Delfzijl een 40-jarige automobilist uit Dortmund aangehouden. De politie kreeg informatie dat de Duitser waarschijnlijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Uit een blaastest bleek dat de man inderdaad te diep in het glaasje had gekeken. Hij had een promillage van bijna 1,4 in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Grote verkeerscontrole A7

SCHARMER - De politie heeft woensdagmiddag en avond op de A7 nabij Scharmer een grote verkeerscontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Douane, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en Rijkswaterstaat. Er werden honderden bestuurders gecontroleerd.

De politie constateerde tijdens de controle 34 overtredingen en gaf vele waarschuwingen. Behalve bekeuringen voor onjuiste papieren en kapotte verlichting, viel op dat veel voertuigen technische mankementen hadden. Daarbij kan gedacht worden aan gladde en kapotte banden, defecte remmen en onjuiste verbindingen tussen autos en aanhangers. Een Poolse vrachtwagenchauffeur had niet alleen technische mankementen aan zijn combinatie, maar had ook met zijn tachograaf en reispapieren geknoeid. Hij zat ruim 10 uur achter het stuur zonder enige rust en was zon 36 uur aan het werk zonder de verplichte rusttijden te hebben gehad. Niet een van de gecontroleerde bestuurders was onder invloed van alcohol.

Gedurende de controle werden door de Belastingdienst zes autos in beslag genomen. Drie werden afgevoerd in verband met belastingschulden van ruim 16.000 euro. De politie inde zon 2000 euro voor openstaande boetes. Een persoon is meegenomen naar het bureau. Had moest vanwege een openstaande boete 28 dagen in de cel.

Fietsers door rood licht

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen in de Sint Jansstraat gecontroleerd op rijden door het rode verkeerslicht. De controle vond plaats ter hoogte van het kruispunt met het Schuitendiep en de Turfsingel. Binnen een uur reden 13 personen door het rode licht. In enkele gevallen leidde de verkeersactie van de fietsers tot gevaarlijke situaties, omdat het verkeer langs de diepenring op dat moment groen licht had. De overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 15september op diverse plaatsen op snelheid.

§ Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 666, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 998, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 686, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.