Politie Gelderland-Zuid

Diefstallen dure fietsen opgelost

Culemborg, 16-09-2010 o Met de aanhouding van vijf mannen van 17, 19, 40, 43 en 47 jaar op verdenking van heling respectievelijk diefstal, denkt de politie een stevig halt te hebben toegeroepen aan een reeks van diefstallen van dure fietsen in de regio Culemborg.

Op 3 augustus waren de 2 mannen van 17 en 43-jaar oud aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt toen ze met een paardentrailer rondreden, waarin gestolen fietsen bleken te staan.
Even later die maand kwam halverwege augustus een andere zaak aan het licht, toen een nietsvermoedende klant haar zojuist aangeschafte tweedehands fiets met trapondersteuning aan haar buurman, een politieagent, liet zien. Zij had deze fiets volkomen te goeder trouw aangeschaft. Omdat de agent wist dat deze fietsen met trapondersteuning een geliefde prooi voor diefstal zijn, besloot hij voor alle zekerheid de gegevens van de fiets te controleren.

De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. Daarop werd de reguliere handelaar in fietsen aan een nader onderzoek werd onderworpen. In zijn bedrijfspand werden nog eens zes van diefstal afkomstige fietsen met trapondersteuning aangetroffen. Vervolgens werden bij de winkelier thuis nog eens drie als gestolen geregistreerde fietsen aangetroffen. De verkoper verklaarde dat hij niet wist dat de fietsen gestolen waren.

Op aanwijzing van deze man zijn twee mannen van 19 en 40 jaar uit Culemborg aangehouden, van wie hijzelf de fietsen had gekocht. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal. De 47-jarige winkelier is aangehouden op verdenking van heling. De aangetroffen gestolen fietsen zijn in beslag genomen en zullen aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven.(1)

Laatst gewijzigd 16-09-2010 13:00 | © Regio Gelderland-Zuid |