Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 16-09-2010

Stenengooiers niet voorzien op politie

ALMKERK - De politie heeft dinsdag en woensdag, 14 en 15 september jl. twee jongens van 17 en 19 jaar, uit Almkerk en Woudrichem aangehouden. Beiden worden verdacht van vernieling van ruiten van twee woningen in Almkerk. De bewoners van beide woningen, politiemedewerkers, deden aangifte. Onderzoek wijst uit dat de achtergrond van de bewoners niets te maken heeft met de vernieling.

Op 14 augustus jl. rond 01.45 werden bij twee medewerkers van de politie Midden en West Brabant ruiten ingegooid. . De
politiemedewerkers zijn beiden woonachtig in Almkerk en schrokken 's nachts wakker van de vernielingen. De daders gooiden stenen bij de woningen naar binnen. Bij een van de woningen werd de ruit van een kinderkamer vernield, waarna de steen in de kamer terecht kwam. Er raakte niemand gewond. Wel ontstond er schade in een aan de woningen.

De politie stelde een onderzoek in wat wees in de richting van het tweetal. De Officier van Justitie verleende toestemming voor hun aanhouding buiten heterdaad. Beide verdachten legden op het bureau een bekennende verklaring af. Het onderzoek wijst uit dat de
politieachtergrond van de bewoners niets te maken had met de
vernieling. Tegen de jongens wordt proces verbaal opgemaakt.

Gestolen auto betrokken bij eenzijdig verkeersongeval

DONGEN - De politie heeft vanmorgen een 36-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van het verlaten plaats ongeval en heling van een personenauto. De Amsterdammer is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie ontving kort na 04.00 uur de melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Middellaan. Agenten die ter plaatse arriveerden troffen naast een spoor van vernielingen, een beschadigde Renault Clio aan. Bij de auto was niemand aanwezig. Navraag wees uit dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. Tijdens de zoektocht in de omgeving troffen de agenten in de bosschages in een nabij gelegen park de Amsterdammer aan. Hij bekende het voertuig te hebben bestuurd. De man die onder invloed van een verdovend middel verkeerde is overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was.

Man misbruikt alarmnummer voor gratis vervoer

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen rond 02.15 uur op de
Valkenvoortweg een 23-jarige man uit Wijk en Aalburg aangehouden. De man belde met het nummer en verzocht om een politieauto, die hem gratis thuis kon brengen. Na het zesde telefoontje zochten agenten hem op en troffen hem op de Valkenvoortweg. Wederom vroeg hij de agenten een gratis lift. Een aanbod voor een taxi wees hij af. Direct nadat de agenten vertrokken waren belde de man, ondanks de waarschuwing, opnieuw het alarmnummer. Hij kreeg een enkeltje naar het bureau.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 16-09-2010 14:37 | © Regio Midden en West Brabant |