Mega Lotto Jackpot moet vallen binnen een maand

16/09/2010 15:19

De Lotto

Rijswijk 16 september 2010 - Voor het eerst sinds de introductie van de vernieuwde Lotto Jackpot in 2000 komt een unieke situatie voor Lotto wel erg dichtbij. Over een maand moet de Lotto Jackpot verplicht vallen indien deze in de trekkingen daarvoor nog niet gevallen is. In het reglement van De Lotto staat dat indien het voor de Jackpot bestemde prijzenbedrag na 12 maanden nog niet is uitgekeerd, dit bedrag in de eerstvolgende trekking moet worden uitgekeerd en deze situatie kan zich voordoen op 16 oktober 2010.

Op het hoofdkantoor van De Lotto in Rijswijk worden de wekelijkse trekkingen momenteel met extra grote spanning gevolgd. Commercieel directeur van De Lotto, Frank Bijman: "Het is een unieke situatie voor Lotto dat de Jackpot zolang niet valt. Meestal valt de Lotto Jackpot wel 3 tot 4 keer per jaar. Wel hebben we dit jaar al meer dan tien keer een miljoen euro mogen uitreiken, deze winnaars waren slechts een kleur verwijderd van de Lotto Jackpot. De laatste keer dat de Lotto Jackpot zolang niet viel was in 2005, toen groeide deze tot 20,8 miljoen euro: de hoogste Jackpot die Lotto ooit uitgekeerd heeft aan een persoon." De Jackpot van Lotto bedraagt momenteel 34 miljoen euro en kan dus nog oplopen tot 36 miljoen euro.

"Het is belangrijk voor de winnaar van zo'n groot bedrag dat voor goede begeleiding wordt gezorgd. Wij nodigen winnaars altijd uit op kantoor om ze te feliciteren, maar we adviseren ze ook over de belangrijke eerste stappen die ze moeten nemen. Je kan hierbij denken aan een gesprek met een notaris die winnaars advies kan geven over zaken als schenkingsrecht, erfrecht en dergelijke. De meeste winnaars die wij ontvangen, zijn redelijk nuchter en zetten het geld eerst op een spaarrekening en kopen na verloop van tijd een nieuwe auto of investeren het in een huis," aldus Bijman.

Lotto Jackpot

Zaterdag 11 september is de Lotto Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 34 miljoen euro. Op dit moment de hoogste Jackpot ooit in Nederland.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers, maar ook goede doelen winnen met Lotto. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.