Dienstenbond CNV

Nieuws

15 september 2010

Oprichtingscongres veiligheidskoepel

Begin dit jaar hebben de Politievakbond ACP en de Bond van defensiepersoneel ACOM de Stichting Werknemersbelangen Vrede en Veiligheid (SWVV) opgericht. De SWVV is een koepelorganisatie voor werknemersverenigingen en vrijwilligersorganisaties in de veiligheidskolom. Op donderdag 16 september aanstaande organiseert de SWVV een oprichtingscongres met als thema `De toekomst van veiligheid'.

Het doel van de SWVV is het vergroten van de samenwerking tussen organisaties die de belangen vertegenwoordigen van werknemers en vrijwilligers in de hele breedte van het de veiligheidskolom. Door samenwerking tussen deze belangenorganisaties kunnen de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden van (vrijwillige) werknemers in het gehele veiligheidsdomein geoptimaliseerd worden.

De SWVV wil haar doel bereiken door onder meer via informatie-uitwisseling, gezamenlijke beleidsvorming en afstemming tussen aangesloten organisaties. De SWVV streeft er tevens naar gesprekspartner te zijn in sectoroverstijgende overleggen tussen werknemers, werkgevers en maatschappelijke organisaties. Op deze wijze behouden belangenorganisaties hun plaats en vergroten zij hun invloed aan de onderhandelingstafel in een tijd waarin de inspraak van individuele partijen afneemt.

Tijdens het oprichtingscongres gaan oprichters en genodigden onder leiding van dagvoorzitter Gerd Leers met elkaar in discussie over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de veiligheidsector. Sprekers zijn onder anderen minister Hirsch Ballin, professor Fijnaut en generaal-majoor Middendorp.

www.swvv.nl