Jack van Gelder ambassadeur Ubuntu Theatre Organisation

16/09/2010 08:00

Ubuntu Theatre Organisation

Amsterdam, 16 september 2010

Jack van Gelder, sportverslaggever en televisiepresentator, wordt de tweede Ambassadeur voor Stichting Ubuntu Theatre Organisation, dit heeft de stichting donderdagochtend bekendgemaakt. Ubuntu zet zich middels theater in voor straatkinderen in landen als Indonesië, Honduras en Ghana.

De voetbalverslaggever Jack van Gelder zegt: "Als klein jongetje had ik al een klik met theater. Een paar jaar geleden speelde ik voor het eerst mee in de musical Les Miserables en hiermee ging voor mij een droom in vervulling. Een ervaring die ik iedereen gun, ook straatkinderen. Ubuntu maakt een verandering in het leven van straatkinderen door middel van artistieke projecten. Kinderen wordt een eerste stap geboden om het leven op straat achter zich te laten. Als zij op het toneel staan en een verhaal presenteren over hun leven op straat, leren ze veel: concentreren, presenteren, samenwerken. Maar bovenal voelen ze dat ze weer als kind worden gezien. Dat wil ik graag ondersteunen.'

De oprichters van Ubuntu zijn erg blij dat naast de actrice Anna Drijver nu ook Jack van Gelder Ambassadeur is geworden. Ubuntu hoopt mede dankzij hun inzet meer bekendheid in Nederland te krijgen voor de theaterprojecten met straatkinderen in ontwikkelingslanden.





http://www.ubuntutheatre.org