Persbericht

UNIT4 komt met nieuwe functionaliteit voor de rente- en voorwaardenmodule in Èfdécé ~ Hypotheeksoftware uitgebreid met twaalf aanvullende selectiecriteria ~

Sliedrecht, 16 september 2010 - UNIT4 heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Nationale Hypotheek Databank (NHD) voor de hypotheekadviessoftware Èfdécé. De NHD, die verbonden is met het Èfdécé-pakket van UNIT4, is uitgebreid met twaalf selectiecriteria. Deze helpen de adviseur om nauwkeurigere informatie te verstrekken over tarieven en voorwaarden van een hypotheek.

Door deze uitbreiding op de hypotheeksoftware kan de adviseur gemakkelijker het gekozen tarief onderbouwen. Deze onderbouwing is een belangrijke eis van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo maakt de nieuwe NHD-module het eenvoudiger om tarieven voor afwijkende onderpanden, zoals een recreatiewoning, te vinden. De adviseur krijgt de onder meer de mogelijkheid om aan te geven hoe lang de offerte geldig moet zijn, of een boete bij verkoop acceptabel is en welke rentevorm bij passeren zou moeten gelden. Op basis van deze en andere criteria kan hij een renteselectie maken. Als resultaat ontvangt hij alleen tarieven die voldoen aan de selectie. In het weergegeven tarief zijn ook alle op- en afslagen zichtbaar verwerkt.

Oscar Kuijpers, Manager Business Development bij UNIT4: "Niet alleen de hypotheekadviseur ondervindt voordelen bij de vernieuwde NHD-module, ook geldverstrekkers zullen voordeel ervaren. Hun Straight Through Processing percentage (het geautomatiseerde proces van een aanvraag voor een hypotheekofferte tot het versturen van de offerte naar het intermediair, red.) zal verbeteren. Dit komt doordat alle voorwaarden van de hypotheek geheel duidelijk zijn bij de adviseur en de klant tijdens het adviesproces."