Ingezonden persbericht


UPC nieuwe sponsor Cinekid

Persbericht, 16 september 2010

Cinekid, het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd verwelkomt kabel- en mediabedrijf UPC Nederland als nieuwe sponsor. De partijen gaan een tweejarige partnerovereenkomst aan. UPC sponsort de juryprijs 'UPC Beste Nederlandse Kinderfilm' (¤ 7.500) en de 'UPC Goudenn Kinderkast' (¤ 7.500), de televisieprijs van Cinekidd. Beide prijzen worden uitgereikt op 29 oktober door Ritchy Drost, directielid van UPC. Als gevolg van de samenwerking gaat UPC vanaf oktober samen met Cinekid een groot aantal kinderfilms in haar On Demand aanbod voor digitale TV opnemen. Cinekid en UPC bundelen tevens hun krachten om kinderen meer 'mediawijs' te maken. Zo zullen UPC en Cinekid samen voor de bezoekende scholieren een workshop organiseren over veilig internet tijdens het festival.

Mediawijsheid
UPC wil iedereen, ongeacht kennis, ervaring en leeftijd toegang bieden tot de digitale wereld van internet en televisie. UPC heeft al een aantal jaar een programma waarin het veilig omgaan met internet en televisie voor kinderen centraal staat. Cinekid heeft 24 jaar ervaring met de interactie tussen (nieuwe) media en kinderen. Het festival neemt hiermee wereldwijd een unieke plek in.

CinekidKlappers bij UPC On Demand
UPC biedt vanaf medio oktober een groot aantal titels uit de CinekidKlappers aan op UPC On Demand. De CinekidKlappers is een lijst van ongeveer honderd films die iedereen als kind gezien zou moeten hebben. De lijst is samengesteld door een brede commissie van deskundigen. Het zijn films van vroeger en nu, van een hoge kwaliteit, voor verschillende leeftijden en met verschillende thema's. Films zoals E.T., Kikkerdril, Harry Potter and the Sorcerer's Stone en The Wizard of Oz zijn te bestellen via UPC On Demand / Kinderprogramma's / CinekidKlappers. De titels worden maandelijks ververst.

Het Cinekid Festival vindt plaats op de Westergasfabriek en in The Movies in Amsterdam van 20 t/m 29 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 13 t/m 31 oktober door heel Nederland.