Kunst in hout & verf - Kunstenaarskoppel stelt tentoon II-JRJ & IP


Ambachtelijke talenten in hout & verf (JRJ-IP)

BRASSCHAAT ST JOZEFSKAPEL, 20100820 -- Kunstenaarskoppel start met een nieuwe droom, persbericht van september 2009 , met aanvullend laatste tentoonstellingmelding (25,26,27 September 2010)

Kunstenaarskoppel start met een nieuwe droom - persbericht van september 2009

Johnny (53) en Ingrid (51) wonen in 't laarsboerderaike aan het Laar. Beiden zijn gepassioneerd door kunst, zij schildert met olieverf, hij is houtdraaikunstenaar.

Sinds enkele jaren werken ze aan een nieuwe droom, enkel bezig zijn met kunst. En dan nog het liefst ergens in de groene natuur in Frankrijk. Om hun doel te kunnen bereiken nemen zij deel aan wedstrijden en tentoonstellingen.

Johnny is geboren in Putte, net over de Belgische grens. Zijn eerbied & liefde voor de natuur is daar ontstaan. Als kind bracht hij vele uren door in het Moretusbos. Ook op school was houtbewerking zijn lievelingsvak.
In 1977 trouwde hij met de Zandvlietse Ingrid Paenen, ze kregen al snel 2 kinderen. Nadat hun huisje in Zandvliet verbouwd was, wilden ze antieke meubels gaan restaureren en verkopen op zelfstandige basis. Wat begon met één kast, groeide al snel uit tot een succesvolle zaak. En dit met enkel mond aan mond reclame. Eind '95 kochten ze de boerderij aan het Laar en verbouwden dit tot woning en toonzaal.
Ingrid, die het schilderen in de genen heeft,( haar vader was de veel te vroeg overleden huisschilder (48j)Louis Paenen), neemt
de public relations voor haar rekening. Zelf heeft ze ook verschillende tentoonstellingen op haar palmares staan.
Haar "Amor Incondicional " (Frida Kahlo-Diego Riviera) heeft zelfs even in beeld geweest op ATV. Zij houdt van realistisch natuur schilderen gaande tot abstracte werken.Schildert graag in opdracht oa huisdieren, enz. Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt gelukkig", is haar motto.

Voor het houtdraaien gebruikt Johnny alleen afgestorven natuurhout. Zijn werken variëren van vazen, schalen, urnen, pendels, juwelen,kandelaars, eieren, zelfs tot groot boommeubilair. "Ik maak enkel stukken die ik zelf graag zie", vertelt hij trots.
Momenteel maakt hij ook modern werk,oa boomstammen voor verlichting, boommeubilair, moderne muurdecoraties,enz maar dit zal pas getoond worden tijdens de tentoonstelling "Kunst in hout & verf"
Enkele handelszaken uit de omgeving werken al met hem samen.

Ze zullen voor het eerst samen tentoonstellen in de St. Jozefkapel-Augustijnslei 76 in Brasschaat.(zat & zon 19 en 20 September 2009 . Welkom van 10u tot 18 u. (let op dit was in 2009)Een getalenteerd koppel waar we beslist nog over zullen horen.

Volgende tentoonstelling in SEPTEMBER 2010 !! zat 25-zondag 26 en maandag 27 September 2010 van 10 u tot 17 u welkom


Voor meer info kan men ook virtueel al een bezoekje bij hen brengen: kunstinhout.skynetblogs.be
Jean Raymond Jansen (JRJ) en Ingrid Paenen
E-mail: laarsboerderaike@telenet.be





Ingezonden persbericht