Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 28/06/10

AMSTERDAMDANS
Nieuw festival verenigt de Amsterdamse danswereld

Op initiatief van Dansgroep Amsterdam vindt van 19 t/m 22 september in de Stadsschouwburg Amsterdam en Theater Bellevue de eerste editie plaats van AMSTERDAMDANS. Het festival verbindt de diverse dansgezelschappen en laat op hoog niveau zien wat Amsterdam als dansstad te bieden.

Nog nooit eerder werkten zoveel verschillende choreografen, dansers en studenten binnen Amsterdam gezamenlijk aan één project. AMSTERDAMDANS presenteert een breed programma van inspirerende workshops, prikkelende debatten, voorstellingen en presentaties van Amsterdamse dansgezelschappen.

AMSTERDAMDANS is een unieke samenwerking tussen de verschillende dansopleidingen van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, Theater Bellevue, Stadsschouwburg Amsterdam en de dansgezelschappen Dansgroep Amsterdam, ICKAmsterdam, Het Nationale Ballet, Internationaal Danstheater, Dansmakers, LeineRoebana, ISH, KISS Moves, en Anouk van Dijk DC.

Dansgroep Amsterdam, het stadsgezelschap voor hedendaagse dans in Amsterdam, wil dit festival tweejaarlijks organiseren en uit laten groeien tot een stadsfestival met internationale allure. AMSTERDAMDANS zet Amsterdam als dansstad op de kaart.

www.amsterdamdans.nl / www.dansgroepamsterdam.nl
Het programma wordt eind juli bekendgemaakt.

www.dansgroepamsterdam.nl