Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

12 september 2010

---

Wandel mee met de Bretten Walkabout

Een ontdekkingstocht door Amsterdams natuurgebied De Bretten

7 september 2010
Op zondag 19 september 2010 organiseren de Stadsdelen West en Nieuw-West samen met Nemo Vereniging van Vrije Wandelaars, de Bretten Walkabout: een ontdekkingsreis te voet voor jong en oud. Met onderweg theater over de oorsprong van het landschap De Bretten en de eerste mensen die er woonden. U kunt meedoen met een begeleide wandeling of op eigen gelegenheid wandelen. Inschrijven is niet nodig.

De Bretten is een uniek natuurgebied in het in het noordwesten van Amsterdam, gelegen tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg. De Walkabout voert u terug in de tijd met een doorlopende theatervoorstelling tussen 14 en 16 uur. Een voorstelling over de `Droomtijd van de Bretten' en de eerste bewoner Uko van Okesdorp. Toen de Bretten nog een woest natuurgebied was, bewoond door nomaden, vissers en avonturiers.

Om 12 uur start een begeleide wandeling vanuit de Haarlemmerpoort: via het Westerpark, de Bretten en het Geuzenbos naar Halfweg, met halverwege het Nemo Wandeltheater. Er is onderweg veel aandacht voor cultuur en natuur.

Sportieve evenementen

De Bretten Walkabout is onderdeel van een serie sportieve evenementen die in de Bretten worden georganiseerd. U kunt ook deelnemen aan de Brettenloop op 12 september en Bretten by Bike op zondag 26 september.

Informatie

De wandelroutes, informatie over de evenementen en achtergrondinformatie over het gebied De Bretten vindt u op www.debretten.amsterdam.nl.

In Cultuurpark Westerpark is op 12 september (tijdens de Brettenloop) ook het evenement "Kijk op de wijk". Het Cultuurpark staat dan bol van de activiteiten: o.a. muziek, dans, kermis en sport. Ook is er een informatiemarkt. Organisaties en culturele bedrijven uit Stadsdeel West presenteren zich daar tussen 13.00 en 18.00 uur. Ook De Bretten heeft een informatie-stand. Nemo is aanwezig met een presentatie over de Walkabout.

Zie ook:

www.bretten.nl
Flyer evenementen De Bretten 2010
Flyer NEMO Walkabout

---