Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarsbergen, 15 september 2010

Supportersverenigingen verzorgen fancommentaar Feyenoord - Ajax

Aanstaande zondag 19 september verzorgen de voorzitters van de supportersverenigingen van Feyenoord en Ajax het wedstrijdcommentaar op Eredivisie Live tijdens de Klassieker in Rotterdam. Op kanaal 2 van de live voetbalzender zullen Mark van Beek (voorzitter Het Legioen) en Daniel Dekker (voorzitter Supportersvereniging Ajax) op gebroederlijke en geheel subjectieve wijze het duel verslaan. De kijkers kunnen daarbij zelf kiezen hoe ze de wedstrijd willen volgen want op kanaal 1 verzorgt Theo Reitsma het 'reguliere' wedstrijdcommentaar.

Het fancommentaar van beide voorzitters is een vervolg op de succesvolle introductie van partijdige verslaggeving tijdens Ajax - PSV van vorig seizoen. Vanuit de Amsterdam ArenA deden toen Jack Wouterse en Frank Lammers live verslag. Nu is het de beurt aan de voorzitters van de supportersverenigingen. Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: "De reacties op het fancommentaar waren vorige keer louter positief. Het is dan ook geweldig dat we weer een mooi duo hebben gevonden voor dit topduel. Bovendien geven beide voorzitters hiermee een bijzonder signaal af door aan te tonen dat echte fans ook in staat zijn om een beladen wedstrijd als Feyenoord - Ajax zij aan zij te beleven."

Mark van Beek, voorzitter Het Legioen: "Feyenoord - Ajax in een kolkende Kuip is al een belevenis op zich. Om dit nu ook nog eens voor honderdduizenden televisiekijkers live te mogen voorzien van commentaar lijkt me een geweldige ervaring. Dat mijn collega van Ajax naast me zal zitten maakt het extra bijzonder. We zullen elkaar zeker niet sparen maar altijd op basis van wederzijds respect."

Daniel Dekker, voorzitter Supportersvereniging Ajax: "Hier hoefde ik geen twee keer over na te denken. Niks ten nadele van de bestaande commentatoren maar de fans op de tribune en thuis voor de buis weten het zelf natuurlijk altijd beter. Het lijkt me heerlijk om verslag te mogen doen van een van de mooiste duels uit de Eredivisie zonder me daarbij in te hoeven houden als Ajax fan. Samen met de voorzitter van Het Legioen kijk ik uit naar een spectaculaire zondagmiddag in een sfeer van gezonde rivaliteit."

Eredivisie Live pakt groots uit rond de eerste Klassieker van dit seizoen. De uitzending begint aanstaande zondag om 11.00 uur en komt rechtstreeks vanuit De Kuip. Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen zijn ter plaatse en worden bijgestaan door de analisten Giovanni van Bronckhorst en Jan van Halst. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt.

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van onder anderen Jan van Halst, Jaap Stam, Guus Hiddink, Erwin Koeman, Patrick Kluivert en Giovanni van Bronckhorst. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker, de Jupiler League en de EK Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en het 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Iedere zondag biedt '90 Mi nutes' een compleet overzicht van het speelweekend en beschouwen Wilfred Genee en Johan Derksen na in 'Doordekken'. Eredivisie Live is bij verscheidene TV aanbieders ook in HD beschikbaar.
---