Ingezonden persbericht


BEELDBERICHT

Amsterdam, zondag 19 september 2010

Theatervoorstelling Het mooiste van Sesamstraat in première

Vanmiddag is de muzikale theatervoorstelling Het mooiste van Sesamstraat in première gegaan in theater De Meervaart in Amsterdam. Het publiek, waaronder een groot aantal bekende Nederlanders met kinderen, zag hoe Bert, Ernie, Tommie, Elmo, Pino en DoeDoe het er op de planken vanaf brachten. Ook een afvaardiging van moedermaatschappij Sesame Workshop, die voor het eerst toestemming gaf aan producent Mark van Ierssel om een voorstelling te maken die mede is gebaseerd op de karakters uit de Nederlandse televisieserie, woonde het theaterdebuut van de Sesamstraatbewoners in Nederland bij.

In deze familievoorstelling (3+) gaan Bert, Ernie, Tommie, Elmo en Pino op zoek naar het mooiste van Sesamstraat. DoeDoe (Dorien Haan) is op reis om alle mooie dingen van de wereld te bekijken. Ze was in alle landen, in alle steden, in alle straten, behalve in Sesamstraat. Als DoeDoe op een ochtend de straat binnenwandelt zijn de bewoners in rep en roer. Door haar het mooiste van Sesamstraat te geven willen ze haar verleiden om in Sesamstraat te blijven.

Het mooiste van Sesamstraat (script Sjoerd Kuyper, muziek Tjeerd Oosterhuis en regie Albert-Jan van Rees) is nog tot en met eind januari 2011 te zien in meer dan 40 Nederlandse theaters. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.sesamstraattheater.nl

Sesame Workshop uit New York is de educatieve non-profit organisatie die baanbrekend is geweest in het ontwikkelen van kindertelevisie met als mijlpaal Sesamstraat. Sesame Workshop produceert lokaal georiënteerde afleveringen van Sesamstraat, die worden uitgezonden in meer dan 140 landen. Naast televisie zijn veel initiatieven gericht op de specifieke behoeften van jonge kinderen en hun families met betrekking tot de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden, het aanleren van een gezond leefpatroon en het opbouwen van emotionele stabiliteit om hen voor te bereiden op een leven vol leren.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht